Treceți la conținutul principal

Zacusca de dovlecei


Ingrediente:
- 2 cepe marisoare
- 5 linguri de ulei
- doi dovlecei mari
- 3 rosii mari
- un ardei galben
- un gogosar
- 2 linguri pasta de tomate
- sare si piper macinat

Intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt impreuna cu uleiul. Cand a devenit sticloasa, adaugam ardeiul si gogosarul taiat cubulete mici si lasam pe foc pana se inmoaie bine. Dovlecelul spalat bine il dam pe razuitoarea cu ochiuri mari si-l adaugam peste celelalte legume. Adaugam si rosiile taiate marunt, amestecam bine si acoperim cratita cu un capac. Focul trebuie sa fie micut.
Verificam ca legumele sa fie fierte si punem pasta de tomate. Potrivim de sare si piper, mai lasam pe foc 5 minute, apoi oprim focul.
Este delicioasa atat calda cat si rece. Poate fi servita pe paine sau ca garnitura.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata