luni, 14 septembrie 2009

Cum fac o lista permanenta cu titluri din blogul meu

Cateva fete care au bloguri culinare m-au intrebat cum se fac listele de retete din bara de meniu, grupate pe categorii. Ele vor sa le apara in bara de meniu o lista de genul:
APERITIVE:
Salata de melci
Creier pane

CIORBE, SUPE SI BORSURI:
Supa de pasare
Bors de stevie

FRIPTURI:
Copane in halat
Tochitura ardeleneasca
Friptura picanta

DESERTURI:
Tort de corcoduse verzi
Prajitura simandicoasa
Inghetata de lamaie

... iar atunci cand cineva apasa pe titlul unui fel de mancare, automat sa se deschida pagina din blog care contine aceasta reteta.
Nu este greu de obtinut acest lucru, insa e mult de lucru daca aveti multe articole care vreti sa le catalogati in acest fel abea acum:).
PERSONALIZATI > ASPECT > ELEMENTE DE PAGINA > ADAUGATI UN OBIECT GADGET > LISTA LINKURI

Acest lucru il veti face pentru fiecare categorie de mancare in parte.
Cand apasati pe LISTA DE LINKURI, se va deschide o fereasta mica ( vezi imaginea de mai sus) cu denumirea CONFIGURATI LISTA DE LINKURI. Aici veti personaliza lista voastra. La TITLU veti scrie numele categoriei la care lucrati (in cazul meu APERITIVE). La NUMARUL DE LINKURI DE AFISAT IN LISTA lasati necompletat pentru a afisa toate linkurile ( acest lucru este foarte util pentru ca vor fi afisate toate titlurile indiferent de numarul lor), in caz contrar vor fi afisate doar numarul titluri pe care il scrieti ( nr.5 = la categoria APERITIVE vor fi afisate 5 titluri de retete, nu mai multe). Daca sunteti o persoana care are multe de oferit, va sfatuiesc sa lasati acest spatiu necompletat pentru a impartasi cititorilor vostri TOATE retetele voastre.
La SORTARE aveti trei posibilitati:
1. NU SORTATI - in cazul in care doriti ca titlurile retetelor sa nu fie sortate alfabetic ci in ordinea introducerii lor
2. SORTEAZA ALFABETIC - in cazul in care doriti ca titlurile retetelor sa fie ordonate alfabetic
3. SORTEAZA IN ORDINE ALFABETICA INVERSA
Selectati optiunea care va convine cel mai tare.
Acum este momentul sa deschideti blogul dumneavoastra intr-o noua pagina de internet. In cazul in care la etichete ati avuit inspiratia sa treceti cuvinte cheie care sa sorteze retetele, atunci nu ar trebui sa aveti mare bataie de cap :) In caz contrar, aveti mai mult de lucru. Daca nu stiti ce sunt etichetele si la ce sunt ele bune, cititi si articolul " La ce sunt importante etichetele".

Sa presupunem ca eu am avut inspiratia de moment si am trecut la toate retetele mele de APERITIVE, la etichete, cuvantul "aperitiv". atunci ma duc la lista mea de etichete si deschid aceasta eticheta.
Eu nu am retetele sortate atat de elaborat :) prin urmare am apasat pe eticheta RETETE.


S-a deschis aceasta pagina:

Am incercuit cu rosu pentru a se observa ca vor fi afisate doar articolele dorite prin apasarea etichetei.
Ajunsi aici, vom apasa pe primul titlu de reteta ce ne iese in cale ( in cazul meu Zacusca de dovlecei) si astfel va fi afisata pe pagina de blog, in acest moment, doar aceasta reteta.

Vom copia adresa de internet a cestei pagini ce corespunde doar acestei retete (cea lunga incercuita cu rosu chiar din capatul de sus al fotografiei), in cazul meu aceasta : http://cristina-cristinasworld.blogspot.com/2009/09/zacusca-de-dovlecei.html. Acestui link ii dam paste in casuta ADRESA URL SITE NOU, iar in casuta NUME SITE NOU scriem titlul retetei (vezi imaginea de mai jos):

Apasam butonul albastru ADAUGATI LINK si va rezulta asta:

Daca dorim sa continuam lista, repetam procesul cu o alta reteta si cu o alta adresa de pagina. Daca nu, apasam butonul albastru SALVATI si vom avea ca rezultat asta:

Acum avem in bara de meniu un gadget numit APERITIVE, pe care il putem muta cu tragere de mouse unde dorim noi sa apara si pe care il vom actualiza ori de cate ori vom avea inca un aperitiv de adaugat.:)
Asa apare pe blogul meu:

Oricine va apasa pe ZACUSCA DE DOVLECEI din meniul APRITIVE va deschide pagina care contine aceasta reteta.

Toate cele descrise mai sus le fom face pentru fiecare categorie de meniu in parte ( FRIPTURI, CIORBE, DESERTURI, ALUATURI SARATE,...).
Pentru un aspect mai frumos, puteti pune inaintea fiecarei liste o poza semnificativa pentru gategoria aceea de meniu.
Spor la treaba si va astept cu noi intrebari!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana