Treceți la conținutul principal

Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci



INGREDIENTE: 6 cepe mai grasune, 250 g ciuperci din conserva, o mana de miez de nuca, ulei (vreo 4-5 linguri), o conserva de cubulete de pulpa de rosii in bulion, sare si piper macinat, un cub concentrat de legume

Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac.



Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc cu atentie de miez, lasand doar doua randuri de foi. Miezul scos de la ceapa, ciupercile si miezul de nuca se toaca marunt (eu am folosit mixerul ), insa nu pasta.
Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam amestecul maruntit si lasam pe foc cateva minute. La urma punem cubul de legume si dam un plus de gust cu sare si piper proaspat macinat.



Umplem cu ajutorul unei lingurite cepele si le asezam intr-un vas rezistent la cuptor. In mijlocul fiecarei cepe umplute putem infige sferturi de miez de nuca.


Peste compozitia ramasa turnam conserva de rosii in bulion, amestecam bine si turnam totul in jurul cepelor.


Dam vasul la cuptor pentru 50 minute la foc mediu. Sunt foarte bune calde. Pofta buna!



Comentarii

  1. Am lansat un concurs pe care il gazduiesc la mine, poate vei dori sa participi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Grozav! Dar sper ca n-ai sa te superi daca am sa le-ncerc cu ciuperci proaspete?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum sa ma supar?:)
    La noi la magazin nu am gasit proaspete si fiind fortata de imprejurari de de pofte prea mari, am facut un compromis si am cumparat la conserva.
    Sa-mi spui cum ti-au iesit:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata