miercuri, 2 noiembrie 2011

Prajitura insiropata


Cine vrea ceva bun si dulce?
Daca vrea cineva ceva bun, dar nu are timp sau chef sa migaleasca, recomand cu incredere urmatoara prajitura insiropata, care nu numai ca este foarte usor de facut, are putine ingrediente si mod de lucru deloc complicat, ci este si foarte gustoasa.

Ingrediente:
- 1 cana ulei
- 1 cana zahar
- 1 cana iaurt
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilinat
- o lingura zeama de lamaie sau otet
- 4 oua
- 1 esenta de rom
- 1 pachet foi de placinta - recomand Bella
- sirop: - o cana zahar
             - 2 cani apa

Mod de preparare:
Ouale, zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilinat, praful de copt stins cu zeama de lamaie (sau cu otet) si esenta de rom se amesteca bine cu ajutorul unui mixer.


Foile de placinta, decongelate in prealabil la temperatura camerei, se rup bucati si se amesteca cu compozitia de mai sus.


Ceea ce rezulta, se toarna intro tava de sticla termorezistenta (nu este necesar sa ungeti tava cu grasime) si se baga la cuptor, incins in prealabil, pe raftul cela mai de sus, la foc moderat, pana cand prinde o culoare aurie (la mine a durat cam 50 de minute).





Cand prajitura este gata, pregatiti siropul. Intr-o craticioara topiti zaharul fara a-l arde (culoarea trebuie sa fie maronie, nu neagra!) si apoi adaugati cele doua cani de apa. Lasati pe foc pana cand caramelul s-a topit complet si siropul da in clocot. Opriti focul si apoi turnati siropul asa fierbinte cum e, peste prajitura din tava.


Nu va speriati de cantitatea mare de lichid. Va promit ca prajitura o va absorbi pe toata in mai putin de 30 de minute smile.gif




Se poate servi imediat dupa ce s-a tras tot siropul in prajitura, insa eu va recomand sa o lasati vreo doua trei ore la frigider inainte de servire. Este foarte buna, si intr-un caz si in celalalt 322.gif



S-aveti pofta!

12 comentarii:

  1. Delicioasa! ca un cataif din foi!;) pupici

    RăspundeţiȘtergere
  2. Reteta furata de pe site-ul Laurei Sava...

    RăspundeţiȘtergere
  3. Fancy, hai repede! Poate mai gasesti ceva :D
    Dar nu mai bine faci si tu o tava? :D

    RăspundeţiȘtergere
  4. Mai Anonimule, reteta nu este furata. Pozele sunt ale mele, vorbele sunt ale mele, deci n-am furat nimic. Daca te referi cumva ca reteta asta apare si pe blogul Laurei Sava, atunci ai dreptate, apare. Daca spui ca reteta este a Laurei Sava, atunci te inseli. Pana si Laura spune ca si ea a aflat de prajiturica asta de la altcineva :P
    Prin urmare, ce-ar fi sa mai lasi la o parte intepaturile si jucatul de-a politatiul internetului si pune mana si fa si tu o tava de placinta din asta insiropata, sa-ti mai indulcesti gadurile :)
    Iti doresc o zi minunata!

    RăspundeţiȘtergere
  5. :))faina rau cred ca pun si eu de -o insiropata ca a ta cat de curand,ca mor de pofta acilica,pup o zi faina!!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Aziz, asa sa faci! :) Adica sa faci insiropata nu sa mori de pofta :D
    O zi faina si tie!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Am facut astazi de dimineata prajitura,am mai adaugat cateva nuci maruntie,a fost o bunatate, nu a mai ramas nimic, nimicut.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Anonim, bravo!
    Ma bucur ca v-a placut :)
    Multumesc frumos de vizita si pentru increderea acordata! :)

    RăspundeţiȘtergere
  9. Suna bine.... Poti te rog sa-mi spui cat de mare e pachetul de foi de placinta - cate grame? Multumesc! :-)

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Like Box