vineri, 21 iunie 2019

Ciulama de dovlecei cu pui


   Mancarica asta a fost extraordinar de buna ♥♥♥
   Dovlecelul l-am tot folosit la mancaruri de-a lungul timpului, drept dovada stand si multele retete cu dovlecel publicate pe acest blog. Se pare insa ca nu am epuizat toate combinatiile in care dovlecelul este prezent, deci lista mai sus amintita ramane deschisa.

   Ingrediente:
- 4 pulpe de pui cu spate
- 3 dovlecei medii
- 2 cepe medii
- 1 capatana mica usturoi
- 3 linguri ulei
- 1 lingura grasime de pui
- 3 linguri faina
- marar proaspat
- sare
- piper macinat

   Eu am primit in dar un borcanel cu grasime de pui (facuta in acelasi mod ca untura de porc) si am folosit din ea la aceasta reteta, insa nu este un ingredient obligatoriu si poate fi sarit sau inlocuit.
   Pulpele de pui spalate si curatate le-am taiat in 3 bucati fiecare (ciocanel, pulpa superioara, spate) si le-am pus la fiert, pe foc mic, in apa rece cu o lingurita de sare. Am avut grija sa adun spuma ce se aduna la suprafata si am lasat carnea sa fiarba incet, pana cand a fost bine patrunsa.
   Carnea fiarta am scos-o intr-un castronel, iar in supa ramasa am pus la fiert dovleceii taiati cuburi mari.
   Intr-o cratita cu peretii inalti am pus uleiul si grasimea de pui la incins si am prajit in ele bucatile de pui fiert. Intre timp am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt.


   Carnita putin prajita (cat sa prinda un pic de culoare) am scos-o intr-un castronel, iar in grasimea ramasa in cratita am calit ceapa si usturoiul.



   In acest timp am scos intr-un alt vas dovleceii fierti si i-am pasat bine. Zeama in care au fiert puiul si dovlecelul am pastrat-o pentru ca am folosit-o la mancare.
   Faina am desfacut-o in 100 ml apa rece.


   Peste ceapa si usturoiul calite am turnat un polonic din zeama in care au fiert puiul si dovlecelul, faina desfacuta si dovleceii pasati.



   Am amestecat bine si am mai adaugat atata zeama pana cand am obtinut consistenta dorita. Am potrivit gustul sosului cu piper macinat si sare. Sosul trebuie gustat inainte de a adauga sare, deoarece zeama folosita contine deja sare.
   La final am adaugat in sos mararul verde tocat marunt si bucatile de pui fierte si prajite. In mancare am amestecat usor si constant pentru a evita prinderea sosului ingrosat de fundul cratitei.



   Dupa 2-3 clocote am oprit focul.
   Mancarea am servit-o fierbinte si tare ne-a mai placut ♥♥♥


   Recomand langa ciulamaua de dovlecei cu pui niste castraveti murati la soare, ba chiar si o mamaliguta aurie ♥♥♥



   Sa ne fie de bine!

Sursa de inspiratie: Ciulama de pui cu dovlecel - Rețete Merișor

4 comentarii:

  1. Foarte bine arata! Mă bucur că rețeta mea ți-a folosit drept inspirație!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce faină e! Deși îmi plac mult dovleceii mai mult decât pane sau să-i adaug cuburi la ciorbe nu mi-i la îndemână. Mama lu șefu ne aducea jumări de pui sâmbăta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jumari de pui ma bate si Paul la cap sa-i fac, dar pana acum am rezistat pe metereze :)
      Poate incerci intr-o zi si varianta asta de ciulama :) Merita!

      Ștergere

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana