vineri, 21 iunie 2019
Ciulama de dovlecei cu pui
Mancarica asta a fost extraordinar de buna ♥♥♥
Dovlecelul l-am tot folosit la mancaruri de-a lungul timpului, drept dovada stand si multele retete cu dovlecel publicate pe acest blog. Se pare insa ca nu am epuizat toate combinatiile in care dovlecelul este prezent, deci lista mai sus amintita ramane deschisa.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui cu spate
- 3 dovlecei medii
- 2 cepe medii
- 1 capatana mica usturoi
- 3 linguri ulei
- 1 lingura grasime de pui
- 3 linguri faina
- marar proaspat
- sare
- piper macinat
Eu am primit in dar un borcanel cu grasime de pui (facuta in acelasi mod ca untura de porc) si am folosit din ea la aceasta reteta, insa nu este un ingredient obligatoriu si poate fi sarit sau inlocuit.
Pulpele de pui spalate si curatate le-am taiat in 3 bucati fiecare (ciocanel, pulpa superioara, spate) si le-am pus la fiert, pe foc mic, in apa rece cu o lingurita de sare. Am avut grija sa adun spuma ce se aduna la suprafata si am lasat carnea sa fiarba incet, pana cand a fost bine patrunsa.
Carnea fiarta am scos-o intr-un castronel, iar in supa ramasa am pus la fiert dovleceii taiati cuburi mari.
Intr-o cratita cu peretii inalti am pus uleiul si grasimea de pui la incins si am prajit in ele bucatile de pui fiert. Intre timp am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt.
Carnita putin prajita (cat sa prinda un pic de culoare) am scos-o intr-un castronel, iar in grasimea ramasa in cratita am calit ceapa si usturoiul.
In acest timp am scos intr-un alt vas dovleceii fierti si i-am pasat bine. Zeama in care au fiert puiul si dovlecelul am pastrat-o pentru ca am folosit-o la mancare.
Faina am desfacut-o in 100 ml apa rece.
Peste ceapa si usturoiul calite am turnat un polonic din zeama in care au fiert puiul si dovlecelul, faina desfacuta si dovleceii pasati.
Am amestecat bine si am mai adaugat atata zeama pana cand am obtinut consistenta dorita. Am potrivit gustul sosului cu piper macinat si sare. Sosul trebuie gustat inainte de a adauga sare, deoarece zeama folosita contine deja sare.
La final am adaugat in sos mararul verde tocat marunt si bucatile de pui fierte si prajite. In mancare am amestecat usor si constant pentru a evita prinderea sosului ingrosat de fundul cratitei.
Dupa 2-3 clocote am oprit focul.
Mancarea am servit-o fierbinte si tare ne-a mai placut ♥♥♥
Recomand langa ciulamaua de dovlecei cu pui niste castraveti murati la soare, ba chiar si o mamaliguta aurie ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Sursa de inspiratie: Ciulama de pui cu dovlecel - Rețete Merișor
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
De cand am invatat de la soacra mea sa fac gogosi de post , nu exista luna a anului in care sa nu le prepar de minim 2 ori. Noua ne plac ...