joi, 13 iulie 2017
Ciorba cu ciolan de porc si mix de legume
Tare buna a mai fost ciorbica asta! ♥♥♥
Totul a pornit de la cateva felii faine de ciolan proaspat. Le-am vazut, le-am placut, le-am pus in cos. Tot in cos am pus si doua pungi, diferite, de legume congelate pentru ciorba: una continea fasole verde, conopida, varza de Bruxelles, morcovi, mazare, iar cealalta continea morcov, pastarnac, gulie, fasole verde, mazare, ardei. N-a mai fost nevoie decat de o ceapa mica, o cutie cubulete de rosii in bulion, o jumatate de cescuta de orez, sare si leustean jumulit din tufa imensa ce-mi ocupa un sfert din gradinuta de ierburi aromate pentru a obtine o zama delicioasa. Simplu 😉
Ingrediente:
- 4 felii groase de ciolan proaspat de porc
- 1 ceapa mica
- 2 pungi legume congelate - mix pentru ciorba
- 1 cutie cubulete de rosii in bulion
- 1/2 cescuta orez
- sare
- leustean verde
Carnea am spalat-o bine si am pus-o la fiert in 2 litri apa rece in care am adaugat o lingurita de sare. Focul l-am pastrat mic si am adunat spuma formata ori de cate ori a fost nevoie.
Cand nu s-a mai format spuma la suprafata apei, am adaugat in oala ceapa taiata marunt. Am acoperit oala cu un capac si am lasat totul sa fiarba 10 minute.
A fost randul legumelor sa ajunga in oala.
Dupa ce legumele au fost fierte, am scos feliile de ciolan din oala si am adaugat in zeama cubuletele de rosii in bulion.
Am curatat carnea de pe oase, am taiat-o bucati marisoare si am pus-o inapoi in oala.
Am adaugat si orezul si am lasat ciorba sa fiarba la foc mic pana cand orezul a fost fiert.
Dupa ce am oprit focul am adaugat in oala leusteanul tocat marunt. Am lasat ciorba sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi am servit-o.
Minunata ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...