vineri, 21 iulie 2017
Chiftelute coapte de dovlecel cu fulgi de ovaz
Dovlecel este din abundenta in aceasta perioada in gradini, pe tarabe si prin magazine. Din cateva cuiburi plantate obtii o cantitate generoasa de dovlecei, iar pretul lor la vanzare este foarte mic (vorbim de 1 leu bucata sau kilogramul - depinde de unde il cumperi). Acestea fiind conditiile, nu-i de mirare ca asistam in ultima vreme la o adevarata explozie de retete publicate care au vedeta dovlecelul. Ciorbe, compoturi, mancaruri, garnituri, creme, deserturi, salate si alte idei, toate sunt elogiate de cei care le-au preparat si nimeni nu se poate plange ca nu stie ce sa faca cu dovlecel. Cred ca inghetata de dovlecel nu am vazut inca, dar in rest am vazut de toate 😁
Am si eu pe blog cateva retete cu dovlecel, din care mentionez cateva:
Terina de dovlecel cu carne de pui
Dovlecel pane cu tofu afumat
Omleta cu dovlecel
Paste cu mousse de dovlecei
Negerek - budinca de dovlecei (turceasca)
La cele deja postate pana acum, adaug si reteta de fata, care ne-a placut foarte mult ♥♥♥
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii (in jur de 600 - 700 g in total)
- 100 g fulgi fini de ovaz
- 2 oua
- 2 fire usturoi verde
- 2 fire ceapa verde
- marar tocat (eu am avut congelat)
- sare
- piper macinat
- seminte de susan (optional)
Dovleceii i-am razuit pe razuitoarea cu ochiuri mari (nu i-am curatat de coaja), apoi i-am stors bine in pumni pentru a scapa de excesul de zeama. Ceapa si usturoiul verde le-am taiat marunt.
Intr-un castron am amestecat bine cu mana toate ingredientele, mai putin semintele de susan.
Cu mana umezita am format chiftele potrivite si le-am asezat intr-o tava captusita cu folie de silicon (se poate inlocui cu hartia de copt).
Deasupra chiftelelor am presarat seminte de susan.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.
La copt chiftelutele isi pastreaza foarte bine forma. Sunt mai bune reci.
Sunt dietetice si foarte usor de facut. Meg de minune si la pachetel.
Sa ne fie de bine!
Sursa de inspiratie: Retete fel de fel - Chiftelute de dovlecei cu fulgi de ovaz
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Daca nu ai timp sau chef sa faci coca pentru pizza, cum mi se intampla mie uneori, dar ai comanda ferma pentru pizza la cina, iti ofer o...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...