marți, 31 ianuarie 2017
Chiftelute de conopida
Ooooo, cat de bune au fost ♥♥♥
Familia mea iubeste chiftelutele, indiferent din ce hotarasc eu sa le fac 😂 Pe blog am o colectie foarte interesanta de chiftelute, care mai de care mai bune si mai oachese, toate extraordinar de bune ♥ Adaug la colectie aceasta reteta, din care au rezultat niste chiftelute delicioase ♥♥♥
Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 1 ceapa medie
- 2 oua
- 5-6 linguri pesmet (sau cat este nevoie)
- 2 linguri faina
- patrunjel si marar verde (eu am avut congelate)
- sare si piper macinat (dupa gust)
- 4-5 linguri faina - pentru tavalit chiftelutele inainte de prajire
- ulei - pentru prajit
Conopida am desfacut-o in buchetele si am fiert-o in apa cu putina sare. Dupa ce s-a fiert, am pus-o in strecuratoare si am lasat-o sa se scurga bine de apa si sa se raceasca. Conopida rece am maruntit-o cu ajutorul unei furculite.
Peste conopida maruntita am adaugat ceapa taiata marunt, verdeata taiata marunt, ouale, 2 linguri faina, sare si piper si 4-5 linguri pesmet. Am amestecat bine si am obtinut o compozitie usor de modelat.
In functie de marimea conopidei, este posibil sa fie necesar sa mai adaugati in compozitie 1-2 linguri de pesmet.
Am lasat amestecul sa se odihneasca 10-15 minute, dand posibilitatea ingredientelor sa se cunoasca si pesmetului sa absoarba umezeala.
Intr-o tigaie am infierbantat ulei (strat de un deget inaltime), am pregatit o farfurie cu faina pentru tavalit chiftelutele inainte de prajire si am pregatit un castron cu servetele de hartie pe fund pentru chiftelutele prajite.
Cu ajutorul unei linguri mici am pus mici gramajoare de compozitie in farfuria cu faina. Fiecare gramajoara am tavalit-o prin faina, apoi am format chiftelutele si le-am pus la prajit. Focul se pastreaza mediu spre mic.
Cand chiftelutele prind culoare pe margine, trebuie intoarse pe partea cealalta.
Servetelele din castron au rolul de a absorbi excesul de grasime de pe chiftelute, dar acestea nu ies deloc uleioase. Chiftelutele se prajesc foarte frumos si miros tare bine ♥♥♥
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, totusi reci sunt mult mai bune ♥♥♥
Se pot servi simple, ca aperitiv sau gustare, cu sos de usturoi, cu garnitura de legume, orez sau cartofi. Merg de minune la pachetel ♥
Sa ne fie de bine!
Sursa de inspiratie: Burgeri de conopida
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...