marți, 31 ianuarie 2017
Chiftelute de conopida
Ooooo, cat de bune au fost ♥♥♥
Familia mea iubeste chiftelutele, indiferent din ce hotarasc eu sa le fac 😂 Pe blog am o colectie foarte interesanta de chiftelute, care mai de care mai bune si mai oachese, toate extraordinar de bune ♥ Adaug la colectie aceasta reteta, din care au rezultat niste chiftelute delicioase ♥♥♥
Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 1 ceapa medie
- 2 oua
- 5-6 linguri pesmet (sau cat este nevoie)
- 2 linguri faina
- patrunjel si marar verde (eu am avut congelate)
- sare si piper macinat (dupa gust)
- 4-5 linguri faina - pentru tavalit chiftelutele inainte de prajire
- ulei - pentru prajit
Conopida am desfacut-o in buchetele si am fiert-o in apa cu putina sare. Dupa ce s-a fiert, am pus-o in strecuratoare si am lasat-o sa se scurga bine de apa si sa se raceasca. Conopida rece am maruntit-o cu ajutorul unei furculite.
Peste conopida maruntita am adaugat ceapa taiata marunt, verdeata taiata marunt, ouale, 2 linguri faina, sare si piper si 4-5 linguri pesmet. Am amestecat bine si am obtinut o compozitie usor de modelat.
In functie de marimea conopidei, este posibil sa fie necesar sa mai adaugati in compozitie 1-2 linguri de pesmet.
Am lasat amestecul sa se odihneasca 10-15 minute, dand posibilitatea ingredientelor sa se cunoasca si pesmetului sa absoarba umezeala.
Intr-o tigaie am infierbantat ulei (strat de un deget inaltime), am pregatit o farfurie cu faina pentru tavalit chiftelutele inainte de prajire si am pregatit un castron cu servetele de hartie pe fund pentru chiftelutele prajite.
Cu ajutorul unei linguri mici am pus mici gramajoare de compozitie in farfuria cu faina. Fiecare gramajoara am tavalit-o prin faina, apoi am format chiftelutele si le-am pus la prajit. Focul se pastreaza mediu spre mic.
Cand chiftelutele prind culoare pe margine, trebuie intoarse pe partea cealalta.
Servetelele din castron au rolul de a absorbi excesul de grasime de pe chiftelute, dar acestea nu ies deloc uleioase. Chiftelutele se prajesc foarte frumos si miros tare bine ♥♥♥
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, totusi reci sunt mult mai bune ♥♥♥
Se pot servi simple, ca aperitiv sau gustare, cu sos de usturoi, cu garnitura de legume, orez sau cartofi. Merg de minune la pachetel ♥
Sa ne fie de bine!
Sursa de inspiratie: Burgeri de conopida
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...