marți, 20 septembrie 2016
Chec cu malai, goji si sirop de zahar ars
Pentru ca aveam o punga de malai grisat in camara si pentru ca nu se preconiza nicio mamaliga in viitorul apropiat, am adaugat alte cateva ingrediente langa ea si am facut acest chec satios si gustos. A iesit atat de bun ♥♥♥
Malai in lista de ingrediente a unui desert mai gasiti pe blogul meu la reteta de Rulada de mamaliga cu gem si miez de nuca
Ingrediente pentru doua checuri lungi:
- 2 cana malai grisat
- 1 cana faina
- 1 pliculet praf de copt (10g)
- 5 oua
- 250g branza de vaci cremoasa (Pilos 0.5% grasime)
- 200g zahar din floare de cocos (sau zahar brun)
- 400 ml kefir (Pilos 0.1% grasime)
- 1/2 cana goji
- 1 lingurita esenta unt
- 1 lingurita esenta caramel
***Sirop:
- 200g zahar
- 300 ml apa
Cana folosita este o cana pentru ceai, cu volumul de 300 ml.
Intr-un castron am amestecat malaiul, faina si praful de copt.
In alt castron am amestecat galbenusurile, crema de branza, zaharul de floare de cocos, kefirul si esentele.
Am incorporat in compozitia lichida amestecul uscat din primul castron.
La final am adaugat fructele goji.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si le-am amestecat cu grija, cu ajutorul unui tel, in coca obtinuta.
Am impartit compozitia in cele doua tavi deja pregatite, captusite cu hartie de copt/folie antiaderenta.
Tavile le-am bagat in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 50 minute. Checurile sunt gata cand trec cu brio testul scobitorii si prind deasupra culoare aramie.
Am lasat checurile sa se raceasca.
Pentru sirop, am caramelizat zaharul intr-o craticioara si l-am stins cu o cana de apa. Am lasat pe foc mic pana cand zaharul caramelizat s-a topit.
Checurile racite le-am gaurit cu o tepusa in mai multe locuri si am turnat peste ele siropul fierbinte, avand grija sa torn cantitate egala de sirop pe fiecare chec.
I-am acordat timp berechet siropului sa se absoarba in checuri.
Se feliaza foarte frumos si feliile insiropate arata tare bine ♥♥♥
Checurile vor fi insiropate foarte bine, dar isi pastreaza bine forma la feliere si nu se incruzesc.
Miroase minunat si este delicios ♥♥♥
A fost perfect si in urmatoarele zile. Ne-a placut foarte mult ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...