marți, 20 septembrie 2016
Chec cu malai, goji si sirop de zahar ars
Pentru ca aveam o punga de malai grisat in camara si pentru ca nu se preconiza nicio mamaliga in viitorul apropiat, am adaugat alte cateva ingrediente langa ea si am facut acest chec satios si gustos. A iesit atat de bun ♥♥♥
Malai in lista de ingrediente a unui desert mai gasiti pe blogul meu la reteta de Rulada de mamaliga cu gem si miez de nuca
Ingrediente pentru doua checuri lungi:
- 2 cana malai grisat
- 1 cana faina
- 1 pliculet praf de copt (10g)
- 5 oua
- 250g branza de vaci cremoasa (Pilos 0.5% grasime)
- 200g zahar din floare de cocos (sau zahar brun)
- 400 ml kefir (Pilos 0.1% grasime)
- 1/2 cana goji
- 1 lingurita esenta unt
- 1 lingurita esenta caramel
***Sirop:
- 200g zahar
- 300 ml apa
Cana folosita este o cana pentru ceai, cu volumul de 300 ml.
Intr-un castron am amestecat malaiul, faina si praful de copt.
In alt castron am amestecat galbenusurile, crema de branza, zaharul de floare de cocos, kefirul si esentele.
Am incorporat in compozitia lichida amestecul uscat din primul castron.
La final am adaugat fructele goji.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si le-am amestecat cu grija, cu ajutorul unui tel, in coca obtinuta.
Am impartit compozitia in cele doua tavi deja pregatite, captusite cu hartie de copt/folie antiaderenta.
Tavile le-am bagat in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 50 minute. Checurile sunt gata cand trec cu brio testul scobitorii si prind deasupra culoare aramie.
Am lasat checurile sa se raceasca.
Pentru sirop, am caramelizat zaharul intr-o craticioara si l-am stins cu o cana de apa. Am lasat pe foc mic pana cand zaharul caramelizat s-a topit.
Checurile racite le-am gaurit cu o tepusa in mai multe locuri si am turnat peste ele siropul fierbinte, avand grija sa torn cantitate egala de sirop pe fiecare chec.
I-am acordat timp berechet siropului sa se absoarba in checuri.
Se feliaza foarte frumos si feliile insiropate arata tare bine ♥♥♥
Checurile vor fi insiropate foarte bine, dar isi pastreaza bine forma la feliere si nu se incruzesc.
Miroase minunat si este delicios ♥♥♥
A fost perfect si in urmatoarele zile. Ne-a placut foarte mult ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima luna
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Cine vrea o felie de prajitura cremoasa si buna? Prajitura "Krem a la krem" este o prajitura foarte cunoscuta si apare pe foar...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cine vrea ceva bun si dulce? Daca vrea cineva ceva bun, dar nu are timp sau chef sa migaleasca, recomand cu incredere urmatoara prajitura i...
-
Placintica asta am vazut-o la BubuLina cu ceva vreme in urma si pentru ca s-au aliniat planetele, adica am intrat in posesia semintelor ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Pe blog mai apare o reteta de maioneza conforma cu dieta Dukan: Maioneza fara ulei . Aceasta reteta este foarte diferita de prima, atat...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
Sotul meu coace paine ♥♥♥ Da, sotul meu coace paine de doua ori pe saptamana ♥♥♥ Cu putina vreme in urma am trecut in faza de consolidar...

Am avut o surpriză foarte plăcută cu mălaiul în brioșe, parcă și goji folosisem. Nu mi-o plăcut 100% că scrâșnea :)))) Cred că siropul ăsta e soluția salvatoare. Oricum eu îl prefer înaintea tuturor zemurilor pentru însiropat:) Acu-s cu ochii pe dukănitele tale, că am de dus o prăjitură unui diabetic.
RăspundețiȘtergereSa-mi zici ce idee ti-am dat pentru cadoul dulce :D
ȘtergereAm luat rulada cu mere coapte, s-am pus fructe de padure coapte :)))), am pornit cu gandul de la rulada cu mac, s-am ajuns pe prajitura mea doar cu glazura de lapte praf de acolo, care mi-a placut foarte, foarte mult, ca idee, ca eu nu inteleg cum poti manca indulcitorul ala, abia am putut sa gust din cadou cat sa ma asigur ca-i comestibil :))))Sper ca nu aveai alte asteptari de la mine :-p
ȘtergereIndulcitorul este tare dulce, de aceea si eu folosesc foarte putin in deserturi. Glazura aia este mortala ♥
ȘtergereSa inteleg ca apare si pe blog reteta? :D
Arata minunat, Cristina! Pofta mare :)
RăspundețiȘtergereKefirul de la Pilos se poate manca asa simplu, sau il folosesti doar la gatit? De unde il cumperi? E probabil sa nu il gasesc pe aici, dar daca ar fi produs german poate poate as avea vreo sansa..
Kefir Pilos se gaseste doar la Lidl. La Lidl din Germania nu l-am vazut, dar nici nu m-am uitat special dupa el :)
ȘtergereSe poate bea si este extraordinar de bun ♥ Dintre toate marcile de preparate din lapte incercate de mine pana acum, Pilos e cea mai buna ♥