Cu un an in urma am postat pe blog reteta de Dovlecel pane cu tofu afumat. Am facut-o de foarte multe ori de atunci!
Intr-o zi insa m-am gandit sa procedez in alt mod si pentru ca ne-au placut foarte mult dovleceii si in aceasta varianta, azi o postez pe blog pentru colectie. In aceasta varianta mi se par mai simplu de facut, in plus nu a fost nevoie sa aprind cuptorul!
Ingrediente:
- 2 dovlecei nu prea mari
- 250g tofu in saramura
- 3 oua
- 1 lingurita praf de usturoi
- o legatura mica de patrunjel
- putina sare
- 2 linguri ulei
Dovleceii i-am spalat, i-am taiat felii grosute si i-am presarat cu putina sare.
In vasul mixerului am pus tofu scurs bine de saramura, ouale, praful de usturoi si patrunjelul tocat marunt.
Am mixat totul la viteza mare pana cand am obtinut o crema omogena.
Am pus pe foc mediu o tigaie antiaderenta si uleiul l-am pus pe o farfurioara. Cu ajutorul unei pensule de silicon am uns tigaia cu putin ulei.
Feliile de dovlecel le-am "inecat" in coca crema si apoi le-am pus la prajit in tigaia fierbinte.
Doar de 1 minut pe fiecare parte au nevoie, deci tigaia nu se lasa nesupravegheata!
Inainte de a praji alt rand de dovlecei, tigaia se unge cu ulei.
Crusta de tofu prinde culoare foarte frumoasa, dandu-le dovleceilor o fata tare apetisanta ♥♥♥
Sunt extraordinari de buni ♥♥♥
Crusta nu se inmoaie, prin urmare dovleceii sunt perfecti si la pachetel.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.
Sa ne fie de bine!