miercuri, 19 august 2015
Dovlecel pane cu tofu afumat
Cineva imi spunea la un moment dat ca nu suporta dovleceii, ca n-au nici un gust si ca n-ar manca dovlecel nici daca ar muri de foame. Nici junioara mea nu se omoara dupa ei si daca se intampla ca mancarea sa contina dovlecel vizibil, adica sa se observe clar in farfurie bucata de dovlecel, refuza sa manance. Eu nu inteleg aceste mofturi dar nu oblig pe nimeni sa manance ce nu-i place. Cu toate acestea nu voi scoate dovlecelul din meniu si voi incerca mereu sa conving mofturosul sa guste inainte sa hotarasca daca ii place sau nu.
Mie imi place mult dovlecelul ♥♥♥ Este o leguma versatila din care se pot face tot felul de bunatati, pe deasupra este ideal in diete. Pe blog am publicat o gramada de retete cu dovlecel pana azi si sunt sigura ca vor mai urma o gramada in viitor. Dati o sansa dovlecelului si veti fi uimiti de cat de bun poate sa fie!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
- 2 dovlecei tineri
- 1 cutie tofu in saramura (eu am avut afumat, de la firma Inedit)
- 3 oua
- 2 linguri faina de soia
- 1 lingurita amestec de ierburi italiene
- sare (eu am avut sare roz de Himalaya)
Dovleceii i-am taiat felii pe lung. Am presarat feliile cu sare si le-am lasat intr-o strecuratoare sa se mai scurga de apa. Dupa o ora le-am clatit rapid cu apa rece si le-am lasat iar sa se scurga pana cand am pregatit celelalte ingrediente.
Tofu l-am scurs de saramura si l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un castronel am batut bine ouale cu faina de soia si condimentele.
Am aprins focul la cuptor si am pregatit o tava captusita cu hartie de copt.
Feliile de dovlecel le-am dat prima data prin amestecul condimentat de oua, apoi le-am presat bine in razatura de tofu, pe ambele parti, si le-am asezat in tava.
Am bagat tava in cuptorul fierbinte, la foc mediu, pe raftul de sus, pentru aproximativ 40 minute.
Miroase grozav de bine ♥♥♥
Tofu formeaza o crusta delicioasa si se potriveste de minune cu dovlecelul ♥♥♥
Sunt foarte buni chiar si a doua zi, crusta ramanand la fel de ferma. Sunt perfecti ♥♥♥
Merg de minune si la pachetel ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
PS Dovleceii astia i-a mancat si junioara :D
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...