vineri, 22 mai 2015
Chec alb - dukan style
Acest chec alb a iesit atat de pufos ♥♥♥
Aveam 4 albusuri ramase de la un alt preparat si m-am gandit sa fac un desert simplu din ele. Ce poate fi mai simplu decat un chec? Un chec alb! Cu acest gand in minte, am adunat pe langa albusuri cateva ingrediente care sa nu modifice culoarea alba dorita de mine si m-am apucat de treaba.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera. Contine doar un tolerat - faina de arorut si nu contine tarate de ovaz si nici tarate de grau.
Ingrediente:
- 4 albusuri
- 3 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingura tarate Psyllium
- 1 lingura faina arorut (sau 1 lingura amidon de porumb)
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura esenta nuca de cocos
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat esenta si indulcitorul.
Intr-un castronel am amestecat laptele praf, faina de arorut si taratele de psyllium. Acest amestec l-am incorporat in spuma de albusuri cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare.
Compozitia am turnat-o intr-o tava din silicon pentru guguluf.
Am bagat tava in cuptorul electric, la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru aproximativ 25 minute.
Ceea ce m-a mirat foarte mult, este ca acest chec nu s-a lasat deloc dupa racire. Si-a pastrat forma foarte frumos si se taie foarte usor.
Ei, ia priviti pufosenia asta alba si frumoasa ♥♥♥
O sectiune pentru curiosi:
La sfarsit se poate pudra cu putin lapte praf pentru o fata mai comerciala. La noi nu a mai apucat.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Pentru ca este un tort lung, lat si inalt am zis ca nu gresesc cu nimic daca ii zic "tort la metru". Puteti hrani o armata mai...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Nu cred ca trece an in care sa nu mancam de cateva ori ciorba de salata . De data aceasta am facut-o un pic altfel decat o fac in mod nor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...