Pulpe de pui invelite in soia, cu garnitura de legume in sos


Am cumparat boabe de soia cu gandul sa-mi fac lapte de soia. Laptele de soia nu mi-a placut si prin urmare nu voi posta reteta.
In urma fabricarii laptelui de soia, am ramas cu pulpa macinata a boabelor de soia. Aceasta pulpa am uscat-o in cuptor si am folosit-o cu succes ca si pesmet la aceste pulpe de pui delicioase.
Ingrediente:
- o cana boabe de soia uscate
- pulpe de pui
- un ou
- sare si piper
- ierburi uscate (cimbru, patrunjel...)
- o punga legume congelate pentru mancarea chinezeasca
- o lingura sos de soia
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- o ceapa mare

Prima data sa va arat cum am obtinut soia granulata.
Boabele de soia le-am pus la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi.




Boabele inmuiate le-am tocat in blender impreuna cu ceva apa (astefl obtineam laptele de soia), apoi le-am scurs bine de zeama intr-un servet.







In poze se observa si laptele de soia obtinut.
Pulpa macinata a boabelor de soia le-am intins intr-o tava captusita cu hartie de copt si am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus si la foc moderat. Am lasat tava in cuptor pana cand soia a capatat o culoare aurie.



Intr-un castronel am batut oul cu sare, o lingurita de amestec de ierburi uscate (cimbru, patrunjel, salvie) si piper mult. Am trecut pulpele prin acest ou condimentat, apoi le-am tavalit prin soia coapta. Pulpele de pui astfel pregatite, le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt.



Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc si la foc moderat, pentru a proximativ o ora.
In acest timp am pregatit garnitura.
Am calit ceapa si usturoiul, am stins cu sos de soia si pasta de tomate, si am adaugat legumele congelate. Am adaugat si cateva buchetele de conopida care trebuiau consumate. Dupa doua - trei minute, am turnat si o jumatate de cana de apa si am acoperit cratita cu un capac. Am lasat legumele pe foc cel mult 10 minute, pentru ca noua ne plac legumele crocante.
Si uite asa am servit mesenii:




Pentru ca am folosit amestec de legume congelate, inevitabil m-am trezit in farfurie si cu morcovi. Trebuie sa recunosc ca am mancat tot din farfurie, gandindu-ma ca legumele sunt mai mult nefierte si n-o fi chiar jale, dar nu recomand sa faceti ca mine. Pentru cine nu stie, in dieta Montignac morcovii gatiti sunt evitati. Data viitoare voi folosi fasole verde, conopida, ciuperci si muguri de soia si voi manca fara mustrari de constiinta. Promit! In schimb reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Stau si ma gandesc ca pulpele astea ar sta bine si langa o salata de cruditati, ceea ce ar fi si mai bine pentru mine.

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc Alinutzika! Sarbatori luminate iti doresc!

      Ștergere
  2. Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de cei dragi! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru urare!
      Paste fericit si voua!

      Ștergere
  3. Eu il indulcesc cu miere pe laptele de soia, nu-i preferatul meu, da-l pot bea. Faceam doar chiftelute din pasta ramasa, abia astept sa incerc varianta aceasta. Oare asa or trebui uscati si fulgii de la nuca de cocos ce raman dupa blenduire? Ai incercat laptele asta? Eu l-am pregatit des pentru torturile de post.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, iti spun sincer ca am baut fix 500 ml din el si restul l-am aruncat. Eu l-am indulcit cu fructoza si am incercat sa-l aromatizez cu vanilie. Nu mi-a placut si pace :(
      Nu stiu ce sa zic de nuca de cocos pentru ca nu am incercat, insa procedeul cred ca este acelasi. Ma gandesc insa ca trebuie sa ai grija la temperatura, ca sa nu se arga fulgii :)

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...