vineri, 23 martie 2012
Painea Filozofului
Painea Filozofului este o paine conforma si poate fi mancata in dieta Montignac (faza I), dimineata. Poate fi asociata cu lactate degresate si cu gem conform, fara zahar.
Este foarte usor de facut si nu necesita cunostinte aprofundate de panificatie.
Ingrediente:
- 1 cana tarate
- 1 cana faina integrala de grau
- 1 cana faina integrala de secara sau ovaz
- 1 cana lapte sau iaurt degresat (0.1% grasime)
- 2 albusuri
- un farf lingurita de sare
- o jumatate de lingurita praf de copt
- o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
*** masurati ingredientele cu aceeasi cana sau cu cani la fel
Intr-un bol am pus toate ingredientele si am amestecat cu o lingura de lemn, pana am obtinut o compozitie omogena.
Am captusit o tava de cozonac cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Cu mainile ude am modelat suprafata painii.
Am bagat tava la cuptor pentru 40 de minute, pe raftul din mijloc si la foc mediu spre mare. A rezultat asta:
Dupa ce s-a racit, am taiat painea in felii grosute si am impartit-o in pungulite: 3 felii intr-o pungulita = o portie.
Pungulitele le-am bagat la congelator.
De fiecare data cand vroiam paine la mic-dejunul de a doua zi, scoteam o pungulita din congelator si o lasam in frigider pana dimineata.
Are o textura usor umeda din cauza taratelor. Este foarte buna si foarte satioasa.
Se poate coace si sub forma de briose.
Reteta o am de la Leea, care a postat-o pe forumul pentru femei - FABs.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...