Ciudata combinatie, nu? Ciudata dar gustoasa, raspund eu. Aceasta combinatie s-a nascut in urma unui impuls de moment. Initial am vrut sa fac varza calita simpla, fara carne, doar cu rosii, apoi mi-au cazut ochii pe o conserva de fasole rosie ce statea stinghera pe un raft din camara. M-am gandit eu ca n-as face rau daca as pune fasolea in oala cu varza si bine am mai facut. A iesit o mancare satioasa si foarte gustoasa. Fasolea rosie inlocuieste cu succes carnea si gustul ei dulceag se potriveste de minune cu varza calita. Nimeni n-ar crede ca este o mancare de post si perfecta pentru faza I a dietei Montignac.
Ingrediente:
- o varza potrivit de mare
- o conserva de fasole rosie fiarta
- o conserva de cubulete de rosii in bulion
- o ceapa mare
- 100ml ulei
- sare si piper macinat
- cimbru
Varza am taiat-o fideluta si am frecat-o cu putina sare.
Am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei impreuna cu putina sare si piper macinat, apoi am adaugat varza. Dupa ce mancarea a inceput sa fiarba, varza lasandu-si multa zeama, am adaugat conserva de rosii in bulion si fasolea rosie scursa bine de apa din conserva.
Am aprins cuptorul si am bagat cratita la caldura lui, la foc potrivit spre mic. Am lasat varza la cuptor pana cand zeama a scazut, iar deasupra mancarii s-a format o pojghita.
Am servit mancarea fierbinte, cu ardei iute murat. A fost foarte buna si in mod sigur voi repeta reteta asta.
Pofta buna!