duminică, 18 martie 2012

Sarmalute cu carne si linte verde, in foi de vita de vie


Pentru ca faza I a dietei pe care o urmez, dieta Montignac, nu imi permite sa mananc orez, l-am inlocuit cu linte verde. Ideea este minunata, mai ales ca lintea nu a schimbat cu nimic gustul sarmalutelor si are textura potrivita.

Ingrediente:
- 1kg carne tocata, amestec porc si vita
- o cana de linte verde uscata
- doua cepe
- o cutie cubulete de rosii in bulion
- sare, piper macinat, marar uscat si praf de chilli
- frunze de vita de vie conservate in saramura
- doua linguri pasta de tomate
- trei frunze de dafin
- 5 linguri de ulei

Prima data am pus frunzele de vita de vie conservate in saramura intr-un bol cu apa multa si rece, ca sa scap de surplusul de sare.
In alt bol am amestecat carnea tocata cu lintea, ceapa taiata marunt, cubuletele de rosii in bulion si condimentele. Am pus putina sare, deoarece si frunzele au multa sare si nu am vrut sa iasa mancarea sarata potroaca.




Am infasurat sarmalutele.



Pe fundul oalei in care urma sa fierb sarmalele, am asezat cateva frunze de vita de vie si am turnat uleiul si pasta de tomate desfacuta in putina apa. Sarmalele le-am asezat in picioare, asa cum am vazut la Laura Laurentiu pentru ca stau mai bine si se scot mai usor cand sunt gata.


Am turnat apa cat sa acopere sarmalutele, am adaugat foile de dafin si am acoperit oala cu capac. Am fiert sarmalutele la foc mic, aproximativ 2 ore.
Le-am servit alaturi de smantana 12% grasime si ardei iute murat.




Au fost foarte bune!
Sarut mana pentru masa !

10 comentarii:

  1. Pfuai, ce bine arata! De incercat negresit ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimphe, noua ne-au placut mult :)
      Sa-mi spui dupa ce le faci daca v-au placut si voua :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Alinutzika, cat traieste omul, invata! :D

      Ștergere
  3. wow!! impresionant cit de perfect sint inpachetate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai m-au ajutat mult si frunzele, care au fost mari si nu prea fragede :D
      Multumesc de compliment :)

      Ștergere
  4. N-am gatit niciodata cu linte. Acelasi lucru ma gandeam si eu - ca le-ai impachetat perfect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma crezi sau nu, nici eu nu am bagat lintea in seama pana acum :)
      Au fost foarte bune. Poate le incerci si tu :)

      Ștergere
  5. Buna,
    Cu siguranta merita incercata reteta, dar as dori sa-mi spui daca ai pus lintea nefiarta.Multumesc foarte mult pentru idee.O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Servus Alina!
      Dupa cum se vede si in poza cu ingrediente, am folosit lintea uscata, nefiarta in prealabil, nici macar inmuiata in prealabil. Mancarea avand timp de fierbere destul de lung, lintea se fierbe perfect :)
      Anunta-ma daca incerci aceasta reteta si daca a fost pe placul tau :D

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape