Pentru ca faza I a dietei pe care o urmez, dieta Montignac, nu imi permite sa mananc orez, l-am inlocuit cu linte verde. Ideea este minunata, mai ales ca lintea nu a schimbat cu nimic gustul sarmalutelor si are textura potrivita.
Ingrediente:
- 1kg carne tocata, amestec porc si vita
- o cana de linte verde uscata
- doua cepe
- o cutie cubulete de rosii in bulion
- sare, piper macinat, marar uscat si praf de chilli
- frunze de vita de vie conservate in saramura
- doua linguri pasta de tomate
- trei frunze de dafin
- 5 linguri de ulei
Prima data am pus frunzele de vita de vie conservate in saramura intr-un bol cu apa multa si rece, ca sa scap de surplusul de sare.
In alt bol am amestecat carnea tocata cu lintea, ceapa taiata marunt, cubuletele de rosii in bulion si condimentele. Am pus putina sare, deoarece si frunzele au multa sare si nu am vrut sa iasa mancarea sarata potroaca.
Am infasurat sarmalutele.
Pe fundul oalei in care urma sa fierb sarmalele, am asezat cateva frunze de vita de vie si am turnat uleiul si pasta de tomate desfacuta in putina apa. Sarmalele le-am asezat in picioare, asa cum am vazut la Laura Laurentiu pentru ca stau mai bine si se scot mai usor cand sunt gata.
Am turnat apa cat sa acopere sarmalutele, am adaugat foile de dafin si am acoperit oala cu capac. Am fiert sarmalutele la foc mic, aproximativ 2 ore.
Le-am servit alaturi de smantana 12% grasime si ardei iute murat.
Au fost foarte bune!
Sarut mana pentru masa !