Trufe de ciocolata


Aceste trufe sunt atat de bune si atat de usor de facut ca mai ca n-as fi credibila. Si mie mi-a fost greu sa cred ca din ingrediente simple si putine poate iesi ceva asa bun, insa am avut incedere in Laura Adamache si am ales acest desert pentru masa de Craciun, chiar daca este un dulce de post. In plus, nu se foloseste deloc cuptorul.
 Ingredientele de mai jos sunt pentru 60 bucati trufe de ciocolata.
- 400g ciocolata neagra ( eu am folosit ciocolata Kandia cu 55% si cu 75% cacao)
- 200ml frisca lichida
- 150g migdale macinate bine (se pot inlocui cu nuci macinate)
- 4 linguri coniac/whisky (eu am pus visinata tare)
- pentru ornat: bastonase de ciocolata, migdale macinate, bombonele colorate, etc - dupa preferinta

Intr-o craticioara am turnat frisca lichida si am pus craticioara pe foc mititel. In frisca lichida am adaugat ciocolata rupta bucatele si am lasat-o sa se topeasca de tot. Am amestecat mereu.



Dupa ce s-a topit ciocolata, am oprit focul si am adaugat migdalele macinate.


Dupa ce am omogenizat compozitia, am lasat-o sa se raceasca pana cand a mai fost doar un pic calduta. Am adaugat alcoolul, visinata tare in cazul meu, am amestecat bine cu lingura, apoi am mixat compozitia timp de 4 minute, cu un mixer, la viteza mare.



Am bagat apoi graticioara in frigider pentru 5 minute. Dupa ce au trecut cele 5 minute, am mixat iar compozitia, cu mixerul, la viteza mare, timp de 4 minute si iar am bagat craticioara la frigider pentru 5 minute. Si dupa aceste minute am repetat inca o data procedeul descris mai sus, apoi am lasat craticioara la frigider timp de 15 minute.
Asa arata crema la final:



Cu ajutorul unei lingurite am portionat bucatele mici de crema (care se intareste foarte tare!) si le-am modelat in forma de bilute, in palme. Palmele trebuie mereu udate cu apa rece. Desi poate parea imposibil, operatiunea asta decurge destul de repede si fara dificultate. Crema este destul de maleabila si se lucreaza usor.
Bilutele gata formate le-am tavalit unele prin bastonase de ciocolata, iar celelalte prin migdale macinate. Le-am asezat apoi in hartiute de bomboane, intr-o cutie cu capac. Cutia am pastrat-o la frigider.
Trufele se pastreaza foarte bine foarte mult timp. La mine au tinut doua saptamani si apoi s-au terminat.





In sectiune arata asa:



Sunt foarte bune si spornice. Merg facute si cu ciocolata alba.
S-aveti pofta!

22 de comentarii:

  1. Imi plac foarte mult trufele... Reteta notata! Sectiunea ...ma face sa salivez.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem innebuniti dupa truffe! Super ti-au iesit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt asa de bune si asa bine ti-au iesit,te-a ajutat si fetita ta? vã pup:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, neaparat sa le faci! N-o sa-ti para rau :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Antonia, le-ai incercat si tu? N-am vazut pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ramona, junioara nu s-a bagat la treaba asta, insa i-au placut foarte mult :)
    Tu le-ai facut?

    RăspundețiȘtergere
  7. nu pot rezista la asa ceva !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce de pofte-mi naşte secţiunea aia:)Să fie probleme de încerc să folosesc crema la o prăjitură?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce frumoase sunt, Cristina, draga mea!!! Absolut minunat ti-au reusit iar prezentarea e de nota 10 cu multe multe plusuri!!
    Pup cu mare drag si multumesc ca le-ai incercat!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sara, pune mana si fa-le ca sunt usor de facut :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Maria, nu va fi nici o problema, ca doar e o crema ganache ;) Poti lasa migdalele in compozitie sau nu, oricum iese buna :D Ai grija la ciocolata! Sa nu fie cu crema!

    RăspundețiȘtergere
  12. Laura, multumesc frumos! :D Tot ce am incercat din retetele propuse de tine a fost foarte bun :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru că n-am ştiut unde să te găsesc pentru întrebări privind sfatul cu blatul, scriu aci: deci, pun hârtie doar pe fundul formei, iară pereţii îi las făr de hârtie, dar untuiţi or ba? Mi-i teamă că nu pot desprinde blatul şi atunci mai bine unu' turtit decât unul cu franjuri:)Şi pentru că am intrat pe reţeta ista minunată să-ţi spui că le-am pus la prăjitură exact bomboane, nu strat cremă cum te întrebasem, şi-s minunate! Le-am refăcut deja cu nucă de cocos sau marţipan înlocuind migdalele. Deci, săru mâna pentru toate cele!

    RăspundețiȘtergere
  14. Maria, hartia de copt se pune doar pe fundul vasului in care coci. Peretii vasului nu se ung si nu se acopera cu hartie de copt. Blatul il lasi in vasul in care l-ai copt pana se racoreste (aproximativ 30 minute), apoi desprinzi marginile blatului de peretii vasului cu un cutit cu lama subtire. Rastorni blatul pe un gratar si ii dai jos de pe fund hartia de copt. Blatul va avea marginile drepte si nu se va mai aduna in mijloc :)
    Astept sa-mi spui ce-ai facut! :D

    RăspundețiȘtergere
  15. S-o lăsat doar mijlocul şi pereţii nu:))))probabil că aşa-i este naţia fiind fără făinuri, îl voi mai face doar subţire! Oricum, sfatul îl aplic la restul căzătoarelor:))

    RăspundețiȘtergere
  16. Maria, dar daca intorci vazul pe o latura si-l lasi asa pana se raceste? teoretic ar trebui sa mearga :) Ca la cozonaci :D

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...