marți, 10 ianuarie 2012
Budinca de macaroane cu branza
Macaroanele cu branza erau preferatele mele in copilarie, mai ales daca ma lasa mama sa le presar cu zahar. Si fetitei mele ii plac, insa sotul meu stramba din nas cand aude de ele (din vremea armatei i se trage). Pentru a-l pacali macar sa guste, am transformat macaroanele cu branza intr-o budinca, cu gust si aspect de placinta buna. De pacalit nu l-am pacalit insa tot a gustat o bucatica :)
Ingrediente:
- 500g paste fainoase
- 500g branza (telemea, branza de burduf, branza de vaci - combinate sau nu, dupa preferinta )
- 200g smantana
- 4 oua
Pastele le-am fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei respectand indicatiile de pe cutie, apoi le-am scurs bine si le-am racorit cu un jet de apa rece. Branzeturile le-am faramitat si le-am amestecat cu pastele, apoi am turnat totul intr-o tava cu pereti inalti captusita cu hartie de copt.
Ouale le-am batut bine cu un tel si apoi le-am amestecat cu smantana. Compozitia rezultata am turnat-o peste pastele cu branza.
Tava am bagat-o in cuptor, unde am lasat-o pe raftul cel mai de sus si la foc moderat timp de 50 minute. Cand face crusta deasupra si prinde culoare aurie, iar mirosul te imbata, inseamna ca e gata.
Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa-si traga sufletul cam un sfert de ceas, apoi am taiat-o bucati si am servit imediat. E buna si rece, insa fierbinte e fenomenala.
I-am facut cateva poze in sectiune:
Pofta buna!
P.S. Daca folositi branza de vaci, adaugati si ceva stafide rehidratate in rom si sa vedeti ce bunatate iese :)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...