luni, 19 decembrie 2011

Pui pe sticla


Am primit un pui mic cu piept mare si pentru ca nu prea alegeam nimic de el daca-l taiam in bucati, mi-a venit ideea de a-l face pe sticla. Mi-a trebuit ceva vreme pana am gasit o sticla potrivita pentru trebusoara asta.
Reteta asta nu e de fapt o reteta  ci mai de graba un mod de lucru.
Am folosit:
- un pui fara piele (pentru ca asa l-am primit)
- red chilli chutney (dulceata de ardei iute)
- sos de rosii
- ulei
- bere

Puiul l-am uns bine in interior si la exterior cu red chilli chutney si l-am infipt intr-o sticla (de sticla!) plina cu bere. Intr-un vas cu peretii inalti am turnat sos de rosii, cateva linguri de ulei si o cana de apa, apoi am pus (in picioare!) si puiul pregatit.



 

Am bagat totul la cuptor pana cand a prins culoare frumoasa si carnea a fost facuta. Bineinteles ca am avut grija ca din timp in timp sa stropesc puiul cu sosul din vas.


A iesit foarte bun si in mod sigur voi repeta experienta.
Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Ce pieptos e puiul tau! Se umfla-n pene parca! Imi place tare de dansu! Parol!

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonia, a fost mandru tare :D
    Copanelele si aripile erau insa anemice rau. Tot ce-a fost mai bun a directionat in piept :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Adela, ma bucur ca iti place cum arata :) Intorc pupicii si-ti doresc o zi frumoasa! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Naty :D Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mare gresala sa il pregatesti fara piele. Pielea nu face altceva decat sa mentina puiul suculent si s epoate inlatura si dupa pregatire. Sticla de regula este una de 1/2 l pentru si cu bere!
    Dar ma rog, "de gustibus non discutandum".

    RăspundețiȘtergere
  6. Paul draga, puiul l-am primit fara piele si am precizat lucrul asta. Chiar daca prepararea lui pe sticla nu pare o idee buna, te asigur ca puiul a iesit delicios si deloc uscat. Cred ca dulceata de ardei iute l-a protejat de uscarea excesiva.
    Cat despre sticla, am spus ca am avut o problema cu gasirea sticlei potrivite pentru ca daca infigeam puiul intr-o sticla de bere nu mi-ar fi incaput in cuptor din cauza arzatorului pentru grill care-mi micsoreaza inaltimea cuptorului. Am avut noroc ca puiul a fost destul de mic si a stat foarte bine si pe o sticluta de sos de soia.

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape