Treceți la conținutul principal

Ciorba de legume cu ciolan afumat si tarhon


Cand vine vorba despre ciorbe, ai crede ca le stii pe toate si ca acest fel de mancare nu poate fi necunoscut cuiva. Sunt insa atat de multe feluri de ciorbe, incat in mod sigur nu le-ai gustat pe toate. Acum vine intrebarea zilei: daca exista pe lumea asta ciorbe atat de diferite, de ce ne cramponam la doua trei feluri si le tot repetam pana ajungem la refuz? Ce alta ciorba mai face gospodina obisnuita din Romania in afara de cea de fasole boabe, ciorba de salata, ciorba de perisoare si ciorba de burta (numai la sarbatoare)? De ce privim cu reticenta o ciorba care nu se incadreaza in lista asta?
Imi plac ciorbele! Recunosc. Si mai recunosc ceva: imi place sa incerc tot timpul ceva nou. Prin urmare nu m-am dat la o parte sa incerc de exemplu ciorba din pepene murat. Suna ciudat, insa arata atat de bine si este atat de buna! Abia astept sa o refac si sa o pozez, iar apoi sa o arat lumii intregi :)
Si pentru ca vorbim de ciorbe si fiindca trebuie sa mai postez o reteta pentru concursul Bloggospodina gazduit de http://www.retetecalamama.ro/ , m-am gandit sa postez reteta pentru ciorba de legume cu ciolan afumat si tarhon.
Ingrediente pentru o oala de 5 litri:
- un ciolan afumat mare
- doi morcovi
- o ceapa mare
- o telina mica
- o conserva de cubulete de rosii in bulion
- 4-5 cartofi
- sare si piper dupa gust

Ciolanul l-am spalat bine si l-am pus la fiert in apa rece, la foc mic. Am adunat spuma ori de cate ori s-a adunat la suprafata apei si l-am lasat sa fiarba pana ce carnea s-a desprins de pe os.


 Intre timp, am taiat in cubulete mici morcovii, ceapa si telina , iar cartofii i-am taiat cuburi mai mari.
Am scos ciolanul din oala si in zeama ce clocotea incet, am pus toate legumele, in afara de rosii.


Ciolanul l-am dezosat si l-am taiat bucati potrivite.
Cand legumele au fost fierte, am adaugat carnea si rosiile in bulion. Am lasat sa dea doua clocote, apoi am potrivit gustul de sare si piper.
Dupa ce am stins focul, am adaugat tarhon in otet (pus de mine!).
Noi am servit-o asa cum a iesit, insa se poate acri cu otet si se poate adauga smantana.
Pofta buna!



Comentarii

  1. YUMY VREAU SI EU O PORTIE! PUPICI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mooamma ce bine arata ... Mi-e o foame de mor.. si ma aspteapta doi covrigi.. O sa ma gandesc la ciorba ta si o sa-i mananc cu maaare pofta :)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Antonia, multumesc frumos pentru aprecieri :)
    Pofta buna la covrigi! Lasa ca si aia-s buni de foame :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim, sa inteleg ca ai incercat si v-a placut? Atunci ma bucur :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata