Saramura de pleurotus



Ceva simplu, gustos si de post :)

Ingrediente pentru 4 portii:
- 500g pleurotus
- 2 rosii mari coapte bine
- 5 catei de usturoi
- sare, ulei
- folie de aluminiu

Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se usuca.
Incingem gratarul pe aragaz.
Pe bucati de folie de aluminiu punem ciuperci, un pic de sare pe ele si stropim cu ulei. Impaturim in forma de punguta, pentru a nu pierde zeama ce si-o lasa ciupercile. Asezam pungutele astfel formate pe gratarul incins si lasam aproximativ 15 minute.
Rosiile le curatam de pielita si le taiem marunt. Usturoiul curatat il taiem felii subtiri.
Ciupercile gata "gratarite" le punem intr-un vas termorezistent. Peste ele punem rosiile si usturoiul. Turnam o cana de apa fierbinte si acoperim cu un capac. Le lasam sa-si amestece aromele vreo 10 minute, apoi servim cu felii de paine prajita pe gratar.


Pofta buna!

5 comentarii:

  1. saramura n-am mai incercat...trebuie sa retin reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Geta, asa sa faci :)
    Sa adaugi si verdeata si ceva condimente!

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzi tu chiar GATESTI toate chestiile astea care te fac sa te sui pe pereti de pofta ??? Vai de capul meu, esti numa' buna de nevasta :D

    M.

    P.S. Nu mai pune si poze, ca orice gurmand o ia razna vazindu-le :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Mircea multumesc pentru laude :) Nu stiu daca sunt numai buna de nevasta, dar ma straduiesc sa fiu :)

    PS. Trebuie sa pun poze pentru ca altfel nu pot dovedi ca eu chiar am incercat sa fac mancare :))

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...