luni, 26 iulie 2010
Friptura speciala cu garnitura
Urmatoarea reteta poate parea un pic ciudata, insa va garantez ca rezultatul este unul foarte bun si sigur ve-ti dori sa repetati experienta :)
Ingrediente:
- 1.5kg cotlet sau pulpa de porc
- o varza mica (poate fi si murata)
- 2 linguri mustar picant
- sucul stors de la trei portocale
- 2 pahare vin alb
- 1 lingura praf de ghimbir (eu nu am avut, deci nu am pus- insa sunt sigura ca iesea altceva)
- un sir carnati afumati
- sare, piper macinat, busuioc macinat
- 2 linguri ulei
Cuptorul se incinge.
Bucata intreaga de carne se condimenteaza bine cu sare, piper si busuioc, apoi se aseaza frumos si la loc de cinste chiar in mijlocul vasului. De jur imprejur se aseaza varza taiata fideluta ca sa-i tina companie.
Intr-un castron preparam sosul care pune cuvantul "speciala"in titlu: mustarul, sucul de portocale, vinul alb si ghimbirul(a iesit bun si fara) se amesteca bine cu un tel. Daca vinul nu e dulce si credem de cuviinta, putem adauga trei linguri de zahar. Eu am avut un vin demidulce si nu am adugat zahar pentru ca imi era teama sa nu iasa prea dulce. Acest sos un pic ciudat se toarna peste carne si varza. Carnatii se cresteaza un pic si ii punem de straja jur imprejurul bucatii de carne, peste varza. La sfarsit adaugam si uleiul.
Punem capacul si bagam comoara la cuptor, la foc moderat.
Dupa ce toate sunt fierte, recomand sa mai lasati o vreme friptura la cuptor si fara capac. Se va bronza frumos si mai scade un pic si zeama.
Pofta buna!
Secrete culinare:
Pentru ca am folosit vasul de lut, l-am pus impreuna cu capacul lui, inainte de a le folosi, la inmuiat pentru 2 ore in multa apa rece.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Aceasta reteta este una rezultata din dorinta de a scapa rapid de niste smantana luata la oferta (in traducere - aproape de expirare) o p...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...