luni, 26 iulie 2010
Friptura speciala cu garnitura
Urmatoarea reteta poate parea un pic ciudata, insa va garantez ca rezultatul este unul foarte bun si sigur ve-ti dori sa repetati experienta :)
Ingrediente:
- 1.5kg cotlet sau pulpa de porc
- o varza mica (poate fi si murata)
- 2 linguri mustar picant
- sucul stors de la trei portocale
- 2 pahare vin alb
- 1 lingura praf de ghimbir (eu nu am avut, deci nu am pus- insa sunt sigura ca iesea altceva)
- un sir carnati afumati
- sare, piper macinat, busuioc macinat
- 2 linguri ulei
Cuptorul se incinge.
Bucata intreaga de carne se condimenteaza bine cu sare, piper si busuioc, apoi se aseaza frumos si la loc de cinste chiar in mijlocul vasului. De jur imprejur se aseaza varza taiata fideluta ca sa-i tina companie.
Intr-un castron preparam sosul care pune cuvantul "speciala"in titlu: mustarul, sucul de portocale, vinul alb si ghimbirul(a iesit bun si fara) se amesteca bine cu un tel. Daca vinul nu e dulce si credem de cuviinta, putem adauga trei linguri de zahar. Eu am avut un vin demidulce si nu am adugat zahar pentru ca imi era teama sa nu iasa prea dulce. Acest sos un pic ciudat se toarna peste carne si varza. Carnatii se cresteaza un pic si ii punem de straja jur imprejurul bucatii de carne, peste varza. La sfarsit adaugam si uleiul.
Punem capacul si bagam comoara la cuptor, la foc moderat.
Dupa ce toate sunt fierte, recomand sa mai lasati o vreme friptura la cuptor si fara capac. Se va bronza frumos si mai scade un pic si zeama.
Pofta buna!
Secrete culinare:
Pentru ca am folosit vasul de lut, l-am pus impreuna cu capacul lui, inainte de a le folosi, la inmuiat pentru 2 ore in multa apa rece.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Azi nu postez o reteta. M-am gandit sa va arat una din jucariile mele din bucatarie. Este un arzator cu butelie de gaz. Prima da...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ideea am pescuit-o de la Dana si prima data ( pentru ca am refacut-o de foarte multe ori de atunci) am facut-o de curiozitate. Nu reusea...
-
O prajitura dietetica interesanta si buna, cu un mod de preparare un pic ciudat dar foarte simplu. Cu aceasta reteta termin lista de dul...