Retete sunt cu nemiluita. Cea prezentata de mine azi este una cu carne si am preluat-o de pe forumul eLady, unde a fost postata de Kalua. Am modificat putin putin reteta ei :) Nu m-am putut abtine :), insa va sfatuiesc sa cititi si reteta originala.
Ingrediente:
- o cutie cannelloni (cca 18 bucati)
- 300g carne tocata de vita
- 2 cepe mijlocii
- 3-4 catei usturoi
- 2 conserve de cubulete de rosii in bulion
- sare, piper
- 400g cascaval
- ulei
- Sosul bechamel:
*100g unt
*100g faina alba
*1l lapte
*sare si piper macinat
Mod de preparare:
Pentru sos: topim untul, adaugam faina si amestecam bine cu telul, ca sa nu faca cocoloase. Adaugam laptele, putin cate putin pana cand compozitia are consistenta unui sos subtire. Potrivim de sare si piper si luam de pe foc.
Intr-o alta cratita calim o ceapa si usturoiul tocate in putin ulei, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se caleasca la foc mic, amestecnad mereu. Cand este gata, adaugam o conserva de cubulete de rosii in bulion si mai lasam pe foc vreo 10 minute.
Se pune cealalta ceapa in putin ulei la calit, se adauga cealalta conserva de cubulete de rosii, se potriveste de gust cu sare si piper. Se lasa la fiert 10-15 minute.
Intr-o tava punem tuburile de cannelloni in picioare. Le umplem cu compozitia cu carne si le asezam apoi culcate. Operatiunea de umplere a tuburilor este foarte dificila, insa cu ajutorul unei lingutite mici si cu multa rabdare, le dati de cap :). Sa lasati loc intre ele pentru ca se extind. Turnam o parte din sosul bechamel peste ele, apoi sosul de rosii, deasupra iar sos bechamel. Pe deasupra se pun felii de cascaval. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) cam 40 minute.
Este foarte buna atat calda, cat si rece. Rece se taie mai frumos :)
Pofta buna!