Treceți la conținutul principal

Cannelloni


Cannelloni sunt niste tuburi marisoare din aluat de taitei. Au cam 10 cm lungime si 2 cm in diametru. Masura asta e facuta la ochi, deci nu o luati de buna. Sunt sigura ca exista o gramada de cannelloni cu alte marimi :)

Retete sunt cu nemiluita. Cea prezentata de mine azi este una cu carne si am preluat-o de pe forumul eLady, unde a fost postata de Kalua. Am modificat putin putin reteta ei :) Nu m-am putut abtine :), insa va sfatuiesc sa cititi si reteta originala.

Ingrediente:
- o cutie cannelloni (cca 18 bucati)
- 300g carne tocata de vita
- 2 cepe mijlocii
- 3-4 catei usturoi
- 2 conserve de cubulete de rosii in bulion
- sare, piper
- 400g cascaval
- ulei
- Sosul bechamel:
*100g unt
*100g faina alba
*1l lapte
*sare si piper macinat

Mod de preparare:
Pentru sos: topim untul, adaugam faina si amestecam bine cu telul, ca sa nu faca cocoloase. Adaugam laptele, putin cate putin pana cand compozitia are consistenta unui sos subtire. Potrivim de sare si piper si luam de pe foc.

Intr-o alta cratita calim o ceapa si usturoiul tocate in putin ulei, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se caleasca la foc mic, amestecnad mereu. Cand este gata, adaugam o conserva de cubulete de rosii in bulion si mai lasam pe foc vreo 10 minute.
Se pune cealalta ceapa in putin ulei la calit, se adauga cealalta conserva de cubulete de rosii, se potriveste de gust cu sare si piper. Se lasa la fiert 10-15 minute.

Intr-o tava punem tuburile de cannelloni in picioare. Le umplem cu compozitia cu carne si le asezam apoi culcate. Operatiunea de umplere a tuburilor este foarte dificila, insa cu ajutorul unei lingutite mici si cu multa rabdare, le dati de cap :). Sa lasati loc intre ele pentru ca se extind. Turnam o parte din sosul bechamel peste ele, apoi sosul de rosii, deasupra iar sos bechamel. Pe deasupra se pun felii de cascaval. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) cam 40 minute.
Este foarte buna atat calda, cat si rece. Rece se taie mai frumos :)
Pofta buna!




Comentarii

  1. Arata bine! :D

    Sambata de la ora 17 esti invitat la lecturi urbane in parcul din Vitro! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc daninho pentru invitatie, insa sambata foi fi plecata din localitate :( Poate data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Reteta ta este ceea ce grecii numesc pastitio.O mancare super!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, este o mancare super, chiar daca tuburile alea sunt un pic dificil de umplut :) Dar nu faci mancarea asta in fiecare zi, deci merita, nu? :)
    Multumesc pentru vizita Ayandari!

    RăspundețiȘtergere
  5. mie cel mai tare nu mi leaga sosul bechamel.Cea gresit fac eu pe undeva.Offfff

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate pui prea mult lichid. Eu calculez cam o cana cu apa (250-300ml) la o lingura plina cu varf cu faina. Deci faina o calesc in unsoare incinsa, fara sa o las sa-si schimbe culoarea in maroniu si amestec mereu. Lichidul il adaug putin cate putin pana cand sosul are consistenta unei smantani subtirele, Il mai las un pic pe foc, cat sa faca doi trei bulbuci si gata :)
    Sper sa ai mai mult noroc cu sosul data viitoare :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Scrumbie cu lamaie, la cuptor