marți, 24 martie 2009

Ghiveci de legume



Azi vin cu o reteta foarte usoara, satioasa si gustoasa. Poze recente nu am, dar pun cateva poze facute aceluiasi fel de mancare insa cu o alta ocazie.

Ingrediente: 1 ceapa tocata marunt, 6 rosii mari curatate de pielita si taiate cubulete, 2 ardei grasi verzi taiati fideluta, 2 dovlecei potriviti de marime (cu tot cu coaja) taiati cubulete, 1/2 vanata mijlocie cu tot cu coaja (nu se pune prea mult pentru ca ia din dulceata ghiveciului) taiata cubulete, 1/2 morcov dat pe razatoarea mare, o mana de pastai, o mana de mazare, 1/2 ardei rosu mare, 1 praz (doar partea alba) taiat inele, o mana de ciuperci taiate felii, piper macinat, sare dupa gust, ulei, patrunjel verde.

Ceapa, ardeiul si morcovul se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga dovleceii, vanata, inelele de praz, pastaile si mazarea impreuna cu o jumatate de cana de apa (nu se pune mai mult pentru ca legumele isi lasa destula zeama) si se acopera cu un capac. Focul trebuie sa fie micut. Cand s-au inmuiat toate legumele, se adauga ciupercile si se mai lasa cateva minute la foc mic. La sfarsit se pun cubuletele de rosii, se potriveste de sare si piper, se mai lasa sa dea un clocot si se opreste focul. Adaugam si patrunjelul tocat marunt.
Se poate servi calda dar si rece. Este foarte gustoasa si usoara.
Pofta buna!



Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana