Treceți la conținutul principal

Ciorba de fasole boabe cu iz exotic

ciorba de fasole boabe cu ciolan si amestec de legume chinezesc

-fasole boabe (mai mare) 300g
-amestec chinezesc de legume (muguri de bambus, urechi de lemn - ciuperci, ardei gras, morcovi, varza...)
-pasta de tomate -2 linguri
-tarhon murat in otet
- ulei
Fasolea se pune in apa de pe o zi pe alta, la umflat.
Intr-o oala (6 l) punem apa (3/4) la fiert cu un pic de ulei. Cand incepe sa fiarba, se adauga fasolea scursa de apa in care a stat. Se continua fierberea la foc mic pana fasolea e fiarta. Trebuie sa fie fiarta foarte bine, asa ca nu va grabiti! Daca nu este fiarta cum trebuie, se intareste cand adaugati legumele congelate si bulionul.
Legumele congelate (nu se decongeleaza!) se adauga in oala. Eu am pus jumatate de punga, cca 250g. Focul trebuie in continuare sa fie micut. Fiind congelate, legumele se fierb foarte repede si nu trebuie sa clocoteasca mult. Pasta de tomate se caleste in putin ulei intr-o tigaie. Se adauga un polonic de zeama de ciorba si se lasa sa dea un clocot scut. Se toarna apoi in oala, amestecand bine. Se mai lasa 5 minute sa fiarba si se opreste focul. Adaugam tarhonul murat,taiat marunt.
Pofta buna!
Precizare- eu nu am adugat sare deloc. Pasta de tomate, mixul de legume si (mai ales) tarhonul in otet fac inutila adaugarea sarii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Scrumbie cu lamaie, la cuptor