miercuri, 24 februarie 2010
Pizza tip clatita
Daca nu ai timp sau chef sa faci coca pentru pizza, cum mi se intampla mie uneori, dar ai comanda ferma pentru pizza la cina, iti ofer o reteta simpla care cu siguranta te va salva.
Pentru 4 blaturi de pizza cu diametrul de 20cm am folosit:
- 5 oua
- 200ml lapte rece
- 1 ardei gras verde
- 100g masline negre
- 100g ciuperci din conserva
- 250g sunca presata
- faina cat cuprinde pentru a forma un aluat ca o smantana ( o idee mai gros decat aluatul de clatite de clatite)
- ulei pentru uns tava ( o lingura pentru fiecare pizza)
- cascaval ras pe razuitoarea cu ochiuri mari
Intr-un castron incapator batem bine ouale intregi (adica albusuri+ galbenusuri nu albusuri+galbenusuri+coaja :) ). Adaugam laptele rece si amestecam bine.
Este momentul sa adaugam faina pana ce aluatul capata consistenta smantanii (trebuie sa fie mai un pic mai gros decat aluatul de clatite). Recomand folosirea telului pentru a evita formarea de cocoloase. Daca din greseala ati pus prea multa faina, adaugati un pic de lapte.
Sunca presata, ardeiul gras, ciupercutele si maslinele le taiem maruntel si le adaugam in coca.
Pe un foc mediu spre mic punem o tigaie la incins. Cand tigaia este fierbinte, punem uleiul si miscam tigaia in toate sensurile pentru a o unge bine. Cu ajutorul unui polonic turnam din compozitie pana cand acoperim bine fundul tigaii.
Punem un capac deasupra si lasam 2 - 3 minute, sau pana cand suprafata clatitei se incheaga si isi schimba culoarea.
Cu ajutorul unei spatule intoarcem pizza- clatita si pe partea cealalta ...
... unde va sta cateva minute cat sa prinda culoare. O scoatem pe o tavita si o acoperim cu cascaval ras. Cascavalul se va topi frumos din cauza fierbintelii si va forma o pelicula apetisanta :)
Se serveste ca atare sau cu adaos de ketchup.
Blatul iese pufos si gustos. Poate fi un mic- dejun sau o cina minunata si usor de preparat.
Probabil ati observat ca nu am adaugat sare, piper sau alte mirodenii. Mie imi place preparatul asta asa. Sunca presata, legumele si cascavalul fiind suficiente pentru un gust minunat. Asta insa nu este ceva batut in cuie pentru altcineva :)
Va urez pofta buna si va astept cu impresii!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...