marți, 27 august 2019
Taitei lati cu pui si legume, la wok
Mancarea asta este atat de buna si usor de facut, ca mai ca iti vine sa o faci in fiecare zi ♥ In plus, din ingredientele enumerate mai jos iese o cantitate mare de mancare, astfel pot fi saturati si musafirii nesteptati 😉 Taitei lati cu pui si legume = LOVE ♥
Ingrediente:
- 1kg pulpe de pui dezosate si fara piele
- 5-6 linguri ulei
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa medie
- 2 morcovi mari
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 2 dovlecei medii
- 3-4 linguri sos de soia
- 400g taitei lati scurti
Prima data am fiert taiteii conform instructiunilor de pe punga, apoi i-am scurs bine de apa usor sarata.
Pentru ca am facut mancarea la wok, iar cand lucrezi cu wok-ul lucrezi la foc mare si totul merge rapid, inainte sa ma apuc de gatit am taiat ardeiul gras si morcovul in bastonase scurte, ceapa in pestisori, dovlecelul tot in bastonase, iar usturoiul in feliute subtiri. Si carnea am taiat-o in felii de un deget.
Wok-ul l-am incins bine, la foc mare, am turnat in el uleiul si am prajit rapid, feliile de carne de pui, pana au devenit albicioase. Carnea am prajit-o in mai multe transe, nu toata dintr-o data.
Carnea gatita am scos-o intr-un castron.
In grasimea ramasa in wok am calit putin feliutele de usturoi, doar cateva minute, cat sa-si elibereze aroma, apoi am adaugat ceapa, morcovul si ardeiul gras. Le-am calit pana s-au inmuiat putin, avand grija sa amestec mereu cu o paleta.
Peste legumele calite am pus carnea de pui prajita si sosul de soia. Le-am amestecat bine si le-am lasat sa se imprieteneasca 4-5 minute.
A fost randul dovleceilor sa ajunga in wok. Si ei au avut nevoie de cateva minute sa se inmoaie usor.
La final am adaugat peste toate pastele fierte si scurse bine de apa. Am amestecat bine totul si dupa inca 1-2 minute de gatit, am oprit focul.
Am servit imediat, deoarece fierbinte este cea mai buna ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...