miercuri, 13 decembrie 2017
Triunghiuri aperitiv cu foi de napolitana si carne tocata
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de junioara. Poate tocmai pentru ca sunt ceva diferit?
Reteta am vazut-o intr-o revista Practic in bucatarie, dar nici sa ma bata cineva nu imi aduc aminte in care dintre ele. Si am o gramada!!! Aproape toata colectia, incepand chiar de la primul numar 😊
Ingrediente:
- 1 pachet foi de napolitane
- 1 kg carne tocata (eu am avut amestec porc si vita)
- 3 felii paine
- 1 legatura patrunjel (eu am avut congelat)
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 3 linguri faina
- 4-5 oua
- ulei pentru prajit
Intr-un castron am pus carnea tocata, verdeata, condimentele si painea inmuiata in apa, stoarsa bine si rupta bucati mici. Am framantat bine cu mainile pana am obtinut o compozitie omogena.
Din aceasta compozitie am intins un strat pe o foaie de napolitana. Am pus cantitate mica din loc in loc si am aplatizat usor cu mana, evitand sa rup foaia de napolitana.
Am acoperit carnea cu alta foaie de napolitana si am presat usor.
Am taiat prima data in patrate maricele, apoi fiecare patrat l-am taiat pe diagonala, obtinand astfel triunghiuri de napolitana umplute cu carne.
Intr-un castronel am pus faina, iar in alt castronel am batut bine ouale cu un praf de sare.
Fiecare triunghi l-am tavalit prima data prin faina, apoi prin ou batut si l-am pus la prajit intr-o tigaie cu ulei.
Stratul de ulei din tigaie nu trebuie sa fie gros, iar tigaia va sta pe foc mic. Uleiul l-am mai completat in tigaie pe parcursul prajirii triunghiurilor, ori de cate ori am observat ca este nevoie.
Triunghiurile prajite le-am scos pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Au fost foarte bune atat calde cat si reci ♥♥♥
Sunt satioase si dragute, merg bine simple, doar cu ketchup, sau cu o garnitura si salata. De asemenea merg bine si la pachetel, ba chiar si la mese festive 😊
Sa ne fie de bine!
PS Nu am folosit toate foile de napolitana din pachet, ci doar 3. Cum ar veni una am taiat-o in jumatate si am obtinut doua foi mai mici. Din astea trei foi mi-au iesit o gramada de triunghiuri!
Carnea poate fi si de alt fel (doar vita, doar porc, oaie, capra, pui, curcan, de mici), se pot adauga legume (cartof, ceapa, morcov, ardei, varza) in compozitie.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...