vineri, 8 decembrie 2017
Sangria
Bautura asta a fost apreciata de toti musafirii care ne-au calcat pragul anul trecut de sarbatori. Se prepara foarte usor si am avut grija sa am mereu o oala cu sangria in frigider in perioada Craciunului si a revelionului. Bineinteles ca voi avea sangria si anul acesta 😉
Reteta am vazut-o intr-o revista Practic in bucatarie. Modificari facute: in loc de apa minerala am pus suc acidulat de portocale, nu am folosit gheata si nici baton de scortisoara. Si am dublat reteta, bineinteles, pentru ca incapea mai mult in oala 😁
Ingrediente:
- 2 litri vin rosu (eu am avut mai mult roze anul trecut)
- 7 linguri zahar
- 50 ml coniac
- 3 lamai nici mari, nici mici
- 4 portocale mari
- 2 pere mari
- suc acidulat de portocale
Lamaile, si portocalele le-am taiat felii un pic grosute. Perele le-am taiat cuburi mijloci. Toate le-am pus in oala. Peste ele am turnat coniacul si vinul, apoi am adaugat zaharul. Am amestecat usor totul pana cand zaharul s-a topit.
Am bagat oala la frigider peste noapte.
In momentul servirii, am pus in pahare inalte cateva bucati de fructe si peste ele am turnat usor zeama, cat sa se umple 3/4 din pahar. Apoi am pus suc acidulat de portocale pana am umplut paharul.
Cam asta este toata ingineria.
Sotul meu a apreciat in mod special bucatile de fructe imbibate cu sangria. I-au placut foarte mult si mereu ma punea sa-i pun mai multe fructe in paharul lui 😃
Abia astept sa fac iar!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...