marți, 28 noiembrie 2017

Ciolan cu bere la cuptor


Hai sa zic ceva si de porc, mai precis despre un minunat ciolan cu bere la cuptor. Nu de altceva, dar dupa atata oaie era cazul sa ne "porcim" un pic 😂
Za reteta am vazut-o la Dana (Ciolan de porc cu bere) acum muuulta vreme si am pus-o la perete (a se citi Pinterest), de unde am recuperat-o cand mi-am adus aminte de ea, adica intr-un moment de rasfoire de poze ochioase in cautare de inspiratie. Ciolan aveam, bere am cumparat, condimente am gasit in camara, iar usturoi am cerut. Daca le-am adunat pe toate, am zis sa dau drumul la treaba 😁

Ingrediente:
- ciolan de porc (parlit, curatat, spalat)
- piper rosu
- foi de dafin
- bere (care a fost mai ieftina)
- usturoi
- boia dulce
- seminte chimen
- cimbru
- sare

Ciolanul parlit, curatat si spalat le-am pus la fiert, la foc mic, in apa cu o lingurita de sare, una de boabe piper rosu si doua foi de dafin. Am spumuit apa ori de cate ori a fost nevoie si am lasat ciolanul la fiert pana cand dintii unei furculite au intrat usor in carnita.


Intr-un castronel am amestecat o lingurita de boia dulce, una de seminte de chimen, una de sare, una de cimbru si doua capatani de usturoi pisate.
Intr-o tava putin adanca am asezat un gratar. Cuptorul l-am aprins la 180 grade si l-am lasat sa se incinga.
Ciolanul fiert l-am crestat si l-am uns bine peste tot, inclusiv in crestaturi, cu pasta de condimente cu usturoi. L-am asezat apoi pe gratar. In tava am turnat o canita de apa.
Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptorul fierbinte, pe raftul din mijloc, la 160 grade.


Dupa o jumatate de ora am tras cu grija tava din cuptor si am turnat pe ciolan o cescuta de bere. Am bagat tava iar in cuptor. 
Am repetat acest procedeu de cateva ori, la interval de 20 - 30 minute. In total, ciolanul meu a stat la cuptor 2 ore si jumatate.
Deoarece ciolanul sta pe un gratar, el practic se coace in aburii berii ce se scurge in tava.
Mirosea senzational in bucatarie ♥♥♥


La copt ciolanul a prins o culoare tare frumoasa, iar soriciul a devenit lipicios si usor crocant.
Noi l-am servit alaturi de salata de cartofi.
A fost foarte bun ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

2 comentarii:

  1. Fatăăă, ce de-a rețete! Eu m-am dezobișnuit în mulții ani făr de carne s-o gătesc și acum prefer puiul. Dar când am fiert ciolanul pentru mâncărica de fasole parcă descoperisem cea mai grozavă rețetă din lume, așa ce m-am mai minunat de gustul cărnii. O, da, tre s-o încerc și eu pe varianta asta! Hai, repede, ce mai ai nepublicat?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ohoooo, o gramada :D Inclusiv ouale de Paste 2017 :)) Cum mi-ar sta sa postez de Craciun ouale? :))
      Mai am torturi, prajituri, un cozonac si altele interesante. Sper sa nu ma apuce sfarsitul anului cu restante.

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...