vineri, 24 noiembrie 2017
Tocana delicioasa de miel
Pe principul "goleste congelatorul ca ai nevoie de loc!" a ajuns pe masa noastra o supermegadelicioasa tocanita cu multa ceapa si carne de miel.
Anul acesta a fost anul oii/pestelui la noi in frigider, adica porcul si puiul nu prea au avut loc de oaie si peste. Am avut noroc de carnita tare gustoasa si frageda de carlan, care fierbe repede si da un gust tare bun mancarii ♥♥♥ Chiar ne-am rasfatat la maxim cu tot felul de bunatati: ciorbe, fripturi, tocanite ♥♥♥
Pentru tocanita de fata am folosit urmatoarele:
- 1.5 kg carne de oaie tanara (o pulpa din fata si 1/2 coasta)
- 1/2 lamaie mare
- 2 cepe barosane
- 1 lingura untura
- 1 conserva mica rosii in bulion
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 capatana usturoi
- sare si piper negru macinat
Ceapa am taiat-o solzisori si am pus-o la calit in untura. La final aproape nu se mai observa in sos, aproape se topeste de tot, deci nu este nevoie sa fie taiata maruntel.
Carnea cu os taiata bucati potrivite am frecat-o bine intr-un castron cu zeama de la o jumatate de lamaie mare.
Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat in cratita carnea scursa de zeama ce si-a lasat-o in castron.
Am lasat carnea sa se caleasca la foc mic, in cratita acoperita cu capac, aproximativ o ora. Am avut grija sa amestec din cand in cand.
Carnea si-a lasat zeama destula si nu a fost nevoie sa adaug apa.
Intre timp am curatat usturoiul si l-am pisat intr-un castron. Peste el am adaugat pasta de tomate, rosiile in bulion, sare (1 lingurita rasa) si piper negru macinat (1/2 lingurita).
Acest amestec l-am turnat peste carnita calita cu ceapa. Am amestecat bine, am acoperit iar cratita cu capac si am lasat tocanita sa mai fiarba inabusit 10-15 minute.
Gata!
Am servit mancarea imediat si toti am mancat cu mare placere ♥♥♥
Carnita a fost frageda si buna, iar sosul a fost tare gustos ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
- 
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
- 
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
- 
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
- 
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
- 
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
- 
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
- 
Reteta de coliva o am de la mamaita mea si a fost publicata pe blog in august 2009. Azi fac doar un update cu poze facute in timpul prep...
- 
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
- 
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
- 
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...