vineri, 7 octombrie 2016
Piept fraged de pui la gratar
Se stie ca pieptul de pui facut la gratar nu este chiar o alegere pe care o facem cu placere cand vine vorba sa facem gratar. Asta se intampla pentru ca pieptul de pui este o carne slaba si la gatit devine atoasa si tare. Totusi exista o metoda care ajuta pieptul de pui sa ramana moale si suculent cand este gatit pe gratar.
Metoda consta in marinarea feliilor de carne intr-o saramura. Carnea trebuie sa stea la marinat cateva ore bune, de preferabil peste noapte.
Saramura se pregateste foarte simplu: la un litru de apa se pune o lingura de sare, 5-6 catei mari de usturoi taiati marunt, doua foi mici de dafin.
In aceasta saramura am introdus pieptul de pui taiat felii. Saramura trebuie sa acopere toata carnea.
Am acoperit caserola cu un capac si am bagat-o la frigider peste noapte.
A doua zi am incins bine o tigaie-gratar pe aragaz si am prajit pe ea feliile de carne marinate, bine scurse de zeama.
Gratarul se poate unge cu putin ulei, dar eu nu am facut-o.
Pentru ca feliile de piept de pui nu au fost groase, 1 minut pe fiecare parte a fost suficient si carnita a fost gata.
Gatit in acest fel, pieptul de pui a ramas moale si suculent, iar noi ne-am bucurat de o masa buna ♥
Carnita astfel preparata poate fi luata la pachetel, sau poate fi taiata bucatele mici intr-o salata, putem face lipii umplute, ori poate ii adaugam o garnitura: pilaf, piure, legume la tigaie... Posibilitati sunt multe!
In plus este perfecta in orice dieta ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...