duminică, 3 aprilie 2016
Pachetele cu varza rosie si mar
Pachetele umplute am tot facut de-a lungul anilor si pe blog apar cateva variante:
Pachetele cu legume
Pachetele cu carne
Placintele cu dulma
Pachetelele de azi sunt o varianta de post si au fost foarte apreciate de toti cei care le-au gustat. Ingredientele sunt putine si ieftine, rezultatul este gustos si satios, deci nu exista motive sa nu incercati aceasta reteta.
Ingrediente:
- 1.5 kg varza rosie
- 2 mere mari
- 1 pachet foi fine de placinta
- sare si piper macinat
- ulei pentru prajit
Varza am taiat-o fideluta cu ajutorul razatoarei, direct in cratita in care urma sa o calesc.
Peste varza am razuit merele cu tot cu coaja. Nu m-am obosit sa le razui fin pentru ca la calit oricum se inmoaie si se piseaza.
Am turnat in cratita vreo 4 -5 linguri de ulei si am calit varza si merele la foc mic, amestecand des, pana cand s-au inmuiat. Am adaugat sare si piper macinat dupa gust. Am oprit focul si am lasat compozitia sa se raceasca bine.
Foile le-am taiat in 4 bucati (o data pe lung si o data pe lat), obtinand un turnulet de patrate subtirele.
Pe fiecare patrat am pus o lingura de varza calita rece si am impachetat astfel incat sa nu iasa compozitia la prajit.
Daca foile sunt prea subtiri si se rup la impachetat, folositi doua patrate de coca, una peste alta.
Este important sa folositi umplutura rece, deoarece daca este calda foile de coca se inmoaie prea tare si se rup repede.
Pachetelele se formeaza toate inainte de a va apuca de prajit!
Intr-o tigaie inalta am turnat un strat subtire de ulei. Am pus tigaia la incins pe foc mic.
In uleiul fierbinte am prajit pachetelele umplute cu varza rosie si mar.
Se prajesc foarte repede! Nu au nevoie decat de un minut pe fiecare parte si sunt gata, deci nu plecati de langa tigaie!
Se scot pe servetele de hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.
Pachetelele absorb ulei la prajit, deci din cand in cand mai turnati ulei in tigaie cand este nevoie.
Se servesc calde sau reci. Sunt foarte bune oricum ♥♥♥
Ia priviti culoare frumoasa:
Se servesc ca atare sau langa orez de primavara, ori cu o garnitura de orez prajit cu ou daca nu tineti post. Merg de minune si la pachetelul pentru scoala/serviciu.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...