sâmbătă, 14 mai 2016
Chec pufos cu flori de salcam si lamaie
Pentru ca in aceasta perioada au "inebunit salcamii" si florile lor parfumeaza orasul, m-am gandit sa le aduc si in bucataria mea si sa fac ceva bun in care sa le incorporez.
Retete cu flori de salcam mai gasiti pe blogul meu, deci nu sunt o noutate. Noutatea este folosirea lor in duet cu lamaia, duet ce s-a dovedit a fi unul de mare succes ♥♥♥
Acest chec este foarte pufos, gustos si aromat, in plus este foarte usor de facut si dietetic ♥♥♥
Ingrediente:
- un castronel petale de flori de salcam
- 6 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate psyllium
- 3 linguri amidon de porumb
- 3 linguri eritritol
- 1 lamaie medie
- 2 linguri lapte praf degresat (0.1% grasime) pentru pudrat la final - optional
Prima data am spalat bine lamaia, i-am razuit coaja si am stors-o de zeama intr-un castronel.
Intr-un alt castron am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma de albusuri eritritolul, galbenusurile, coaja si zeama de lamaie.
Taratele de ovaz, taratele de psyllium si amidonul de porumb le-am amestecat intr-un castronel, apoi le-am incorporat cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare in spuma de oua.
La final am incorporat in amestec si petalele de salcam.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm) si am bagat-o in cuptorasul electric la 150 grade, foc sus si jos cu ventilatie pentru 40 minute.
Miroase senzational in timpul coacerii ♥♥♥
Deasupra prinde culoare foarte frumoasa si arata tare bine ♥♥♥
Dupa coacere am lasat checul 10 minute in tava in care s-a copt, apoi am desprins usor marginile si l-am scos usor pe un gratar, unde l-am lasat sa se racoreasca.
Pentru prezentare se poate pudra cu lapte praf degresat, dar acesta este un pas optional.
In timpul racirii checul nu s-a lasat absolut deloc, iar de feliat se feliaza tare usor si frumos ♥♥♥
Daca aspectul checului este asa fain, sa vedeti si cat este de bun ♥♥♥ Florile de salcam si lamaia au facut acest chec irezistibil si tare gustos ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...