sâmbătă, 6 iunie 2015
Conopida cu pui, ou si legume la wok
Conopida este o leguma deloc apreciata de foarte multa lume, dar eu o gatesc si o mananc mereu cu mare placere. Mi se pare foarte gustoasa si poate fi gatita in numeroase feluri.
Pe blog apare in multe retete, cateva dintre acestea le enumar mai jos:
"Pizza" cu blat de conopida
Conopida pane - la cuptor
Placinta de conopida cu sunca
Budinca de conopida
Tocanita de pui cu castraveti si conopida murate
Mancarea de fata se face foarte usor, nu necesita cunostinte avansate in ale bucatariei, este foarte buna si satioasa si este conforma atat cu dieta Montignac, cat si cu dieta Dukan - zile PL, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
- un castronel carne fiarta de pui, rupta bucati
- 1 conopida mica
- 1 legatura ceapa verde
- 1 tija telina apio
- 1 ardei kapia rosu
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper negru macinat
Carnea imi ramasese de la un Pui "la rotisor" in punga, la cuptor facut cu o seara inainte. Am curatat-o de pe oase si am rupt-o fasii.
Pentru ca aceasta mancare se face la foc mare si este gata foarte repede, este obligatoriu sa pregatim si sa avem la indemana toate ingredientele necesare. Prin urmare am razuit conopida, am taiat bastonase mici ardeiul capia si tija de telina apio, iar ceapa verde am taiat-o in bucati oblice.
Am pus uleiul in wok-ul incins (sau o tigaie inalta antiaderenta) si am calit 2 minute ardeiul, ceapa si telina apio. Am adaugat si putina sare si piper macinat.
Peste legume am adaugat fasiile de carne si le-am calit impreuna 3 - 4 minute.
La urma am adaugat conopida maruntita si am calit inca 5 minute.
Am adunat intr-o parte a wok-ului toata compozitia si in partea ramasa libera am turnat ouale batute.
Am amestecat mereu ouale, avand grija sa nu ramana ou crud, apoi am amestecat paparada cu restul mancarii.
Mancarea este gata!
S-avem pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...