Acest chec este conform cu faza I a dietei Montignac si este rezultatul unei idei venite in urma contemplarii ingredientelor pregatite pentru altceva :) Este perfect in orice moment al zilei, ba chiar poate fi luat si la pachetel.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
- 4 oua
- 200g telemea de oaie
- un ardei capia verde
- un ardei capia rosu
- 2 rosii mai mici
- 4 linguri tarate de grau
- un pliculet praf de copt ( eu am uitat de el si checul avea mare nevoie)
Legumele le-am taiat marunt.
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare.
Telemeaua am razuit-o.
Am aprins focul la cuptor si am captusit o tava de cozonac cu hartie de copt.
Tarata am amestecat-o cu legumele. Acum trebuia sa amestec si praful de copt.
In albusurile batute spuma am incorporat usor galbenusurile sparte, jumatate din telemeaua rasa si legumele amestecate cu tarate.
Am bagat tava in cuptorul fierbinte, la foc moderat, pe raftul cel mai de sus al cuptorului si am lasat-o acolo 45 de minute. Checul trebuie sa aiba culoare aurie si la apasare sa fie bine inchegat.
Chiar daca nu a crescut, a fost foarte bun si bine facut.
Cateva poze cu sectiuni:
Ideea in sine este foarte buna si versatila. Se poate folosi o gama variata de legume, ba chiar si bucatele de carne de pui. Cert este ca te lasa mult sa improvizezi.
Seamana foarte mult cu umplutura unei tarte. Consistenta este pufoasa si un pic umeda din cauza rosiilor. Praful de copt l-ar fi ajutat sa mai creasca un pic.
Se va repeta, in mod sigur.
Pofta buna!