Nu am precizat pana acum, dar din 24 ianuarie 2012 tin dieta Montignac. Din aceasta cauza, pe blogul meu vor fi publicate multe retete in conformitate cu aceasta dieta.
Acest fel de mancare este perfect pentru faza I a acestei diete. Sursa mea de inspiratie: Soapte culinare.
Ingrediente:- 1kg de fasole rosie gata fiarta
- 4 linguri ulei
- 3 cepe mari
- 5 catei de usturoi
- 1 kg carne tocata de vita
- sare,piper macinat, boia iute (sau dulce) de ardei, ienibahar macinat
- 1 conserva mare de rosii fara pielita in suc propriu
- aproximativ 2 l supa (sau 1 1/2 l supa si 1/2 l vin rosu)
Pentru gustul meu, mancarica a iesit cam apoasa, prin urmare data viitoare voi scadea cantitatea de supa la jumatate.
Am taiat marut ceapa si usturoiul si le-am calit in ulei.
Dupa ce ceapa a devenit sticloasa, am adaugat carnea tocata. Amestecand des, am lasat carnea pe foc pana si-a schimbat culoarea si a devenit sfaramicioasa.
Am adaugat condimentele si rosiile cu tot cu sucul de rosii din conserva. Am lasat sa fiarba vreo 10 minute, apoi am adaugat supa.
Am acoperit oala cu capac, am micsorat focul si am lasat mancarea la fiert 30 minute. Dupa cele 30 de minute am adaugat fasolea rosie gata fiarta si am mai lasat mancarea pe foc, fara capac, un sfert de ora.
Pofta buna!