Pateuri cu telemea si ceapa verde


Pe caldurile astea insuportabile probabil numai de gatit nu ai chef. Te inteleg perfect. Salata cred ca este la ordinea zilei si tine loc si de mic dejun si de pranz si de cina.  Ce te faci insa cu familionu care iti bate cu tacamurile in masa si striga dupa ceva bun? Pai n-ai ce face decat sa-i dai ascultare si sa te apuci de treaba. Daca ai ceva telemea in frigider (sigur ai, ca doar n-o sa-ti lipseasca taman acum cand e sezonul rosiilor), oua, ceva ceapa verde si aluat de foietaj congelat, fa reteta de mai jos. Sigur o sa placa la toata lumea si se preteaza atat de bine ca mic dejun, pranz sau cina. Pune alaturi de pateurile astea o cana de iaurt gros si- ai sa vezi cum n-o sa mai ramana nimic pe farfurie.
Ingrediente:
- un pachet aluat foietaj congelat - recomand Bella
- telemea de vaca  - vreo 500g
- ceapa verde - vreo 4 fire
- 3 oua
- piper negru macinat
- seminte diferite (in, susan, mac, etc.) - optional

Aluatul lasa-l la decongelat la temperatura camerei vreo doua ore. Nu trebuie mai mult, pentru ca se inmoaie prea tare apoi si lucrezi greu cu el. Daca totusi ai uitat de el si e prea moale, inainte de al folosi, baga-l o vreme la racoarea frigiderului (nu in congelator!), pana se raceste bine.
Aprinde focul la cuptor si lasa-l sa se incinga. Da, stiu, asta e crima si pedeapsa pe caldurile astea, dar pateurile n-au nevoie de mult timp la cuptor si o sa scapi repede.
Intr-un castron incapator framanata bine cu mana telemeaua pana o faci "praf si pulbere", apoi amestec-o cu doua oua, ceapa verde taiata marunt si cu piper negru macinat.


Tava mare de la aragaz imbrac-o cu hartie de copt si pune in ea portofele de aluat umplute cu compozitie de telemea.


Cu o furculita inteapa aluatul din loc in loc si apoi cu un cutit ascutit taie portofelele in dreptunghiuri mici, dupa modelul de mai jos, apoi unge totul cu ou batut si presara semintele:

 

Acum este momentul sa bagi tava la cuptor, pe raftul cel mai de sus, la foc moderat, unde o vei lasa aproximativ 45 minute sau pana ce pateurile au crescut si s-au bronzat frumos.


O poti servi fierbinte, daca rabdarea a disparut , sau o poti lasa sa se raceasca. Si intr-un fel si-n altul e foarte buna, satioasa si ostoieste pentru o vreme pofta de ceva bun.


Nu-mi ramane decat sa-ti urez pofta buna!

12 comentarii:

  1. FOARTE BUNEEE...MI-AM FACUT POFTA :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Coco, bun venit in fan clubul pateurilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Adela! Poate le incerci si tu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. par delicioase.eu cu siguranta le voi incerca pentru ca-s in mare cautare de aperitive,placintele sarate.multam de idee.pup si o seara minunata

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarah, sa-mi spui si mie daca ti-au placut :)

    RăspundețiȘtergere
  6. O idee buna de-o rontaiala. :)))
    Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-mi place cum ai aranjat-o !! Tare buna mai e!! Mi-ai vazut isprava cu maioneza? ;) Sarumana de reteta !! pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  8. Antonia, chiar daca nu prea comentez eu pe blogul tau (asta pentru ca reusesti mereu sa ma lasi fara cuvinte!), citesc tot ce postezi :) Deci da, am vazut isprava ta cu maioneza :) Si cu ocazia asta am aflat ca uleiul de masline e bun si la facut maioneza :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Carucioare, pune mana si fa si tu! :) Multumesc de vizita!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...