O data cu Prajitura Kinder, am facut si aceste mini eclere simpatice si bune. Reteta este una care-mi place mie, cu putine ingrediente si rezultat garantat si nesteptat de bun :)
Ingrediente: - 250ml apa - 100g de unt (eu am folosit unt cu 82% grasime) - 150g faina - 4 oua
Intr-o cratita mai inalta punem apa si untul la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam faina, toata odata, si amestecam bine pana obtinem un aluat compact care se dezlipeste de cratita. Tinem aluatul pe foc inca 1-2 minute, amestecand in cotinuare, pentru a-l mai usca un pic.
Inainte sa scot aluatul din frigider,aproximativ cu 20 minute, am dat drumul la cuptor si l-am lasat sa se incinga.
In tava captusita cu hartie de copt punem gramajoare de aluat, cu ajutorul unei lingurite. Nu faceti gramajoare mari si nici nu le puneti una langa alta pentru ca ele cresc foarte mult la copt. Ca sa va faceti o idee: cand am pus coca in tava era de marimea unei nuci, iar dupa coacere erau de marimea unui ou mare :) Daca doriti sa faceti eclere cu forma clasica, faceti betisoare din aluat.
Tava pregatita astfel o bagam la caldura cuptorului, pe raftul cel mai de sus, pentru 15 minute la foc mare si apoi la foc moderat pana se bronzeaza frumos.
Din cantitatile date ies 30-35 mini-eclere, deci reteta asta este una spornica :) Eu nu am stiut cate ies si pentru ca ingredientele mi s-au parut putine am facut canditate dubla :)) Va dati seama ca m-am trezit cu 70 de mini-eclere?!? :))