vineri, 22 octombrie 2010
Saramura de pui
Reteta urmatoare este simpla si gustoasa, cu ingrediente putine si cu rezultat delicios. Cred ca ati observat ca tare-mi plac retetele de acest fel :) Sa lasam povestile si sa trecem la treaba ca altfel avem de furca cu mesenii flamanzi si pofticiosi :)
Ingrediente:
- pulpe de pui
- condimente pentru carne de pui(boia dulce, coriandru macinat, piper macinat, etc.)
- trei rosii taiate cubulete
- 1-2 ardei verzi iuti
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- 4 -5 catei de usturoi
- o lingura ulei de masline
- aproximativ 100ml apa fierbinte
- sare si piper
Inainte de orice, spalam bine pulpele si le curatam de resturile de pene. Daca doriti, le puteti dezosa, degresa si dezpielita. Le condimentam pe toate partile si le lasam cel putin o jumatate de ora la rece, pentru a-si trage sufletul.
Incingem gratarul (cine are gratar adevarat, bravo lui, cine nu are sa nu dispere, pentru ca merge foarte bine si pe gratarul de aragaz).
Pe gratarul incins asezam pulpele contimentate si le lasam pana sunt patrunse bine, avand grija sa le intoarcem pe toate partile. Cand sunt gata, le asezam intr-un bol incapator si le acoperim cu un capac.
Separat tocam marunt usturoiul, patrunjelul si ardeii iuti (dupa ce se curata de seminte). Toate ingredientele acestea le amestecam cu 1 lingura de ulei de masline si le presaram printre pulpele de pui gata preparate din bol.
Peste ele turnam apa clocotita in care am dizolvat sarea si eventual am adaugat piperul macinat.
Acoperim iar bolul cu capac si lasam la cald pentru 10 minute. Saramura o servim calda, cu mamaliguta galbena si fierbinte, ca doar nu s-a pomenit pe lumea asta saramura fara mamaliga :)
Pofta buna!
** Daca folositi la acest preparat pulpe dezpielitate si nu mancati cu mamaliguta, reteta poate fi folosita fara grija in regimul Montignac si in dieta Dukan :)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...