vineri, 15 ianuarie 2010
Macrou marinat
Reteta asta am vazut-o in " Practic in bucatarie". De cand am citit-o si am admirat poza am fost hotarata sa incerc si eu, mai ales ca este o reteta simpla si cu efect garantat.
Ingrediente:
- 1.5 kg macrou
- 400g sare grunjoasa
- 1l otet
- 1l ulei
- optional: ceapa taiata solzisori, feliute de morcov, masline
Macroul il curatam de mate si de cap. Il spalam bine in apa rece si apoi fiecare trunchi il taiem in felii late de 2 -3 cm. Intr-o craticioara asezam un rand de peste, un strat de sare grunjoasa... Continuam asa pana terminam pestele. Ultimul strat este de sare.
Acoperim craticioara cu un capac sau cu folie si o bagam la frigider pentru 24 ore.
Dupa aceasta perioada, scurgem zeama formata si clatim intr-un jet de apa rece. Scurgem bine si turnam otet peste peste pana il acoperim pe tot.
Acoperim craticioara si bagam iar la frigider pentru 24 ore. Dupa si aceste 24 de ore, scurgem otetul si turnam ulei cat sa acoperim bine pestele.
Iar acoperim craticioara si iar lasam la frigider 24 de ore.
Dupa ce s-au scurs si aceste ultime 24 de ore, preparatul este gata. Acum avem doua posibilitati; fie consumam imediat pestele (timp de o saptamana - pastrat la frigider), fie il transformam in conserva. Daca alegem ultima varianta, scurgem pestele de ulei intr-o alta olicica. Punem uleiul la incins. Asezam pestele in borcane curate si zvantate si asezonam cu solzisori de ceapa, feliute de morcov si masline. Turnam apoi uleiul fierbinte in borcane pana acoperim bine pestele si inchidem cu capac ermetic. In acest fel pestele poate fi pastrat 3 -4 luni.
Sa nu va fie teama de canditatea mare de sare folosita. pestele isi va trage exact cat ii trebuie si nu va fi deloc sarat.
Sa nu va temeti nici de oase pentru ca acestea vor deveni moi si nu vor mai prezenta un pericol, putand fi mancate foarte usor. Scapam si de alegerea lor :)
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...