luni, 26 octombrie 2009
Fagottini ripieni
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 500g faina
- 250 apa calda
- un cubulet drojdie
- o lingurita sare
- o lingura zahar
- 24 feliute salam uscat
- 12 felii cascaval
- o rosie mare taiata cubulete
- o jumatate ardei taiat fideluta
- un pic de ulei
Ne mai trebuie pentru uns un galbenus si 3/4 linguri lapte.
Mod de preparare:
Drojdia se desface in putina apa calda si o lingurita de faina si se toarna in mijlocul fainii pusa in prealabil intr-un castron incapator. Se amesteca bine cu mana (ce atata evolutie in bucatarie!) pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit, la loc caldut si acoperita sa nu-i fie frig, o ora.
Plansa de lucru trebuie pudrata cu faina. Aluatul dospit se intinde pe plansa de lucru intr-o foaie groasa (1 centimetru) si se unge cu ulei, apoi se ruleaza. Ruloul obtinut se taie in 12 parti egale. Fiecare parte va fi intinsa in forma rotunda si va fi umpluta cu doua feliute de salam uscat (taiate mai mic), o felie de cascaval (si ea taiata mai mic), doua- trei cuburi de rosii si cateva feliute de ardei (verde - pentru contrast).
Dupa aceasta etapa, strangem aluatul ca un cosulet si unim bine capetele pentru a nu pierde incarcatura pretioasa. Bilele astfel formate se vor pune cu grija (cu partea lipita in jos) in forme de muffins tapetate cu hartiute speciale (unse si acestea cu ulei).
Galbenusul il batem cu capul de un castronel impreuna cu laptele si ungem cu cea rezultat din aceasta lupta bilutele cuminti. Presaram deasupra oaresce ierburi uscate (eu am optat pentru busuioc) si dam tava la cuptor incins, la foc moderat, circa 25- 35 minute.
Pofta buna!
Secrete culinare:
Recomand sa folositi faina 650 sau 550, nu cea 000.
Povestea retetei:
Cu ceva timp in urma, cautand prin blogurile culinare o reteta de muffins, am dat peste aceasta reteta delicioasa. Gourmandine, multumesc pentru idee!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...