vineri, 13 noiembrie 2009
Mic dejun cu norisor
Intr-o zi am vizitat blogul Inn Cuisine unde am gasit o idee fabuloasa de mic dejun. Arata de milioane si familia ta sigur il va aprecia. Reteta si ingredientele originale le gasiti aici:
http://inncuisine.com/elegant-entrees-for-breakfast-brunch/grand-re-opening-kitchen-tested-recipe-eggs-in-a-cloud/. Eu am adoptat doar prezentarea, pentru ca am experimentat cu alte ingrediente.
Pentru trei portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- doua mere potrivit de mari, taiate rondele
- 15 feliute de salam uscat
- 9 feliute de cascaval
- un ardei gras verde taiat rondele
- doua rosii potrivit de mari taiate rondele
- trei oua
- un praf de sare
Incingem cuptorul.
In tava captusita cu hartie de copt incepem montarea bazei norisorului. Prima data felii de mar, deasupra lor punem trei feliute de cascaval peste care asezam cu grija trei felii de ardei gras, o felie de rosie, 5 feliute de salam uscat, iar o feliuta de rosie.
Separam albusurile de galbenusuri cu grija pentru a nu sparge galbenusurile. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Din aceasta bezea, cu ajutorul unei linguri asezam pe fiecare turnulet un norisor pufos. In mijlocul fiecarui norisor facem o adancitura (tot cu ajutorul lingurei) in care turnam usor cate un galbenus.
Introducem apoi tava la cuptor, la foc moderat, pe raftul de sus. Lasam pana ce norisorul se bronzeaza frumos (aproximativ 15min).
Se face foarte usor si este foarte gustos si aspectuos.
Ingredientele folosite fac inutila adaugarea de alte condimente, insa dati drumul imaginatiei si faceti ceva pe gustul vostru.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Pentru ca este un tort lung, lat si inalt am zis ca nu gresesc cu nimic daca ii zic "tort la metru". Puteti hrani o armata mai...
-
Nu cred ca trece an in care sa nu mancam de cateva ori ciorba de salata . De data aceasta am facut-o un pic altfel decat o fac in mod nor...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...