Treceți la conținutul principal

Drob de vinete




Ingrediente pentru 10 portii:
- 1.5kg vinete
- 6 oua
- 6 linguri gris
- 6 cepe mari
- o capatana usturoi
- o legatura patrunjel
- sare, piper, condimente pentru drob


Mod de preparare:
Vinetele se oparesc sau se coc si se scurg bine de zeama. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, iar dupa ce o luam de pe foc, adaugam usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt.
Vinetele tocate bine se amesteca cu amestecul de ceapa, verdeata si usturoi. Ouale se bat impreuna cu grisul si se adauga si ele la vinete. Compozitia rezultata se toarna in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina si se indroduce la cuptor(incins inainte), la foc nu prea mare. Drobul este gata atunci cand se desprinde de tava.
Pentru aspect, se unge aproape de final cu galbenus batut si se mai lasa 5 minute la cuptor.


Se poate servii cald sau rece.


Pofta buna!

Comentarii

  1. Ce bun este, mi-ai facut o pofta !
    De mult nu am facut..mi-ai dat o idee buna pentru urmatoarele zile.
    multe salutari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Nicoleta, este foarte bun atat cald cat si rece:)
    Nu vei regreta daca incerci aceasta reteta.
    Multumesc pentru salutari si pentru vizita:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact asta am in plan sa fac azi :) Mai am o punga de vinete de anul trecut la congelator si ma gandeam sa incerc cu astea. Cred ca este tare bun !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata