miercuri, 20 noiembrie 2019

Placinta pizza


   Probabil sunt putini oameni pe lumea asta care ar refuza o pizza la ora mesei. Asta se intampla, probabil, pentru ca pizza poate fi facuta in atatea moduri si cu atatea toppinguri, ca este aproape imposibil sa nu indeplineasca mofturile celui mai dificil mesean.
   Din cauza ca exista atatea feluri de pizza, este si pacat sa nu incerci ceva nou din cand in cand. Asa ca, am facut placinta pizza 😄


Ingrediente:
***Blat:
- 450g faina
- 70g malai
- 300 ml apa calda
- 1 lingura zahar
- 25g drojdiuta proaspata
- 100g unt moale
- 1 lingurita sare
***Umplutura:
- 1 kg carnati proaspeti, neafumati
- 200g bacon taiat marunt
- 200g salam uscat taiat felii subtiri
- 200g mozzarella razuita
- 450g cascaval
- 400 ml sos de rosii
- 5 linguri ketchup dulce
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 ardei capia mare verde

   Intr-un castron incapator am amestecat faina cu malaiul. In mijloc am facut o adancitura si in ea am faramitat drojdiuta. Peste drojdie am pus zaharul si jumatate din apa calda, le-am amestecat usor cu o furculita, fara sa amestec prea multa faina, si le-am lasat 10 minute sa inceapa sa creasca.
   Daca am vazut ca maiaua a inceput sa faca bule, am inceput sa amestec totul, tot cu ajutorul unei furculite, adaugand pe rand untul moale, sarea si restul de apa calda. De furculita m-am ajutat doar pana cand a inceput coca sa se formeze, apoi am lasat-o deoparte si am framantat coca cu mana.
   Cand zic framanatat, zic de fapt amestecat totul bine, cat sa obtin o coca usor de modelat si nelipicioasa.
   Aluatul are nevoie de timp sa creasca, asa ca am acoperit castronul cu un servet de bucatarie si l-am pus la loc ferit de cureti reci (in cuptorul neaprins, cu usa inchisa) pentru 35-40 minute.
   Intre timp: - am feliat cascavalul, salamul uscat si ardeiul kapia verde
                     - am calit carnea de carnati scoasa din invelis
                     - am prajit usor cubuletele de bacon
   Aluatul crescut l-am rasturnat pe masa de lucru presarata cu faina si l-am intins intr-o foaie indeajuns de mare, cat sa imbrace bine, inclusiv marginile, tava de la aragaz. Era necesar acest lucru deoarece urma sa umplu placinta pizza cu o gramada de bunatati si toate trebuiau sa stea bine asezate inauntru.
    Inainte sa pun foaia de aluat in tava, am captusit tava cu hartie de copt.
   Cuptorul trebuia sa fie fierbinte cand bagam placinta pizza la copt, asa ca l-am setat la 220 grade si, pana am umplut eu placinta, el s-a incins cum trebuie.


   Peste aluatul intins in tava am arajat feliile de cascaval, apoi am nivelat carnea de carnati calita si scursa de zeama.


   Peste carne am presarat mozzarella razuita, iar peste mozzarella am pus felii subtiri de ardei kapia verde.


   A urmat un strat de feliute de salam uscat si baconul prajit si scurs de grasime.


   La final am acoperit totul cu un amestec facut din sos de rosii, ketchup dulce si oregano uscat.
   Nu a mai ramas decat sa aranjez un pic marginile placintei, cat sa arate frumos, si tava era pragatita sa intre la cuptor.


     Au fost necesare 30 minute la 220 grade, caldura sus si jos, cu ventilatie, pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru ca placinta mea sa fie gata. La final arata foarte bine si mirosea si mai bine ♥♥♥


   Se putea servi imediat, insa eu i-am dat 20 minute timp sa-si traga sufletul inainte de a o taia. S-a feliat foarte usor cu un cutit ascutit.



   Placinta pizza a fost satioasa, gustoasa si frumoasa ♥♥♥ A fost foarte buna atat calda, imediat dupa preparare, cat si rece, a doua zi la pachetel.



    Sa ne fie de bine!

Sursa de inspiratie: Deep Dish Pizza

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana