vineri, 28 septembrie 2018
Tort musuroi decolorat
Exista in comert o cutie cu praf pentru prajitura "Musuroi de cartita". De la o astfel de cutie mi-a venit ideea pentru acest tort 😄 Eu l-am numit tort decolorat deoarece am ales sa nu fac un blat cu cacao.
Tortul acesta l-am facut pentru sarbatoarea Floriilor 2017, pentru mama si tata, care au nume de floare si isi sarbatoresc ziua onomastica.
Pentru ca am lipsit o vreme indelungata de pe blog, am multe retete in asteptare, chiar din 2017 😊
Revenind la tort, am notat pe hartia pe care am scris reteta ca a fost un tort foarte bun si a fost apreciat de toti cei care l-au gustat ♥
Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua medii
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita esenta de pere
- un praf de sare
***Umplutura:
- 1 plic budinca vanilie
- 400 ml lapte (pentru budinca)
- 3 linguri zahar
- 1 cutie crema pentru cremsnit fara fierbere
- 700 ml lapte rece
- 250 ml frisca lichida vegetala
- 1 borcan mare compot de piersici
***Extra
- 2 linguri zahar
Am pornit cuptorul la 180 grade, caldura sus si jos.
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si cele 6 linguri de zahar. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma de albusuri galbenusurile, unul cate unul si esenta de pere.
Faina am amestecat-o in spuma dulce de oua, lingura cu lingura, amestecand usor cu un tel.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda (diametrul 24 cm), captusita pe fund cu hartie de copt. Tava am bagat-o in cuptor, pe raftul din mijloc, unde am lasat-o 45 minute.
Blatul l-am lasat sa se raceasca bine, fara sa-l scot din tava.
Am preparat budinca de vanilie cu 400 ml lapte si 3 linguri zahar.
Pentru crema am indeplinit instructiunile de pe cutia de praf pentru crema cremsnit. Frisca am batut-o separat, in alt castron, apoi am amestecat-o cu crema de cremsnit.
Piersicile din compot le-am scurs de zeama, apoi le-am taiat cubulete mici si le-am amestecat in budinca de vanilie racorita.
Blatul racit l-am scobit cu grija, avand grija sa las peretii si fundul blatului indeajuns de grosuti. Resturile de blat obtinute, le-am pus in vasul maruntitorului electric si le-am maruntit cu doua linguri de zahar.
Blatul scobit l-am insiropat usor cu zeama de la compotul de piersici, apoi am nivelat in interiorul lui budinca de vanilie amestecata cu bucatele de piersica din compot. Crema de cremsnit amestecata cu frisca am pus-o peste budinca, niveland-o in forma de cupola.
Cupola de crema am imbracat-o cu un strat grosut de blat maruntit cu zahar, apasand usor cu mana.
Am lasat tortul la frigider pana la momentul servirii.
Se feliaza foarte usor, iar in sectiune arata foarte frumos ♥♥♥
Sa ne traiti cu numele, dragii nostri!!!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Daca nu ai timp sau chef sa faci coca pentru pizza, cum mi se intampla mie uneori, dar ai comanda ferma pentru pizza la cina, iti ofer o...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...