miercuri, 28 martie 2018

Fursecuri fragede cu untura


Fursecurile fragede cu untura sunt foarte usor de facut, foarte fragede, foarte gustoase si foarte frumoase ♥♥♥

Pentru formarea fursecurilor este nevoie de un pistol special pentru biscuiti. Se mai poate folosi masina de tocat care are atasata forma pentru biscuiti spritati. Bineinteles, mai este si varianta formarii fursecurilor cu mana, dar este o munca migaloasa, recomandata doar celor care au mult timp liber si rabdare.
Fursecurile fragede se pot orna cu ciocolata topita sau se pot pudra cu zahar pudra.

Ingrediente:
- 5 linguri untura (un pic varfuite)
- 350g faina alba
- 5 linguri zahar pudra
- 1 ou
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (stins cu putin otet intr-un pahar)
- coaja rasa de la o portocala
***Pentru decor (optional):
- 1 tableta ciocolata
- zahar pudra


Intr-un castron am pus untura, oul si zaharul pudra. Am mixat totul bine cateva minute, pana am obtinut un amestec omogen, ca o alifie.


Am adaugat coaja rasa de portocala si bicarbonatul stins cu putin otet.


A urmat faina, adaugata lingura cu lingura, avand grija sa mixez bine dupa fiecare lingura de faina adaugata.


Cu aceasta compozitie am umplut pistolul de biscuiti spritati si am spritat fursecurile pe folii de copt, puse apoi in tava.
Detin doua astfel de folii si pana se cocea o tava, eu pregateam fursecurile pe cealalta folie. La copt, folia devenea unsuroasa din cauza unturii din compozitie. Aveam grija sa sterg bine folia de grasime inainte sa spritez urmatoarea tura de fursecuri deoarece pe folia unsuroasa nu se lipeste coca. Tot asa trebuie procedat si daca se spriteaza fursecurile direct in tava.



Dupa ce au fost spritate, fursecurile pot fi ornate cu mici decoruri de zahar, alune tocate, miez de nuca tocat, bucatele de rahat sau de fructe confiate.


Fursecurile le-am copt la 180 grade, caldura sus si jos, cu ventilatie, pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de 12 minute. Se coc foarte repede si nu au voie sa se coloreze prea tare! Eu am urmarit cu atentie prima tava bagata la cuptor, am retinut de cat timp este nevoie ca fursecurile sa fie gata fara sa se coloreze prea tare si apoi am copt tot atata timp si celelalte fursecuri.


Fursecurile coapte le-am scos din tava cu ajutorul unei palete si le-am pus pe platouri de lemn sa se raceasca. Sunt foarte fragede si trebuie manevrate cu grija. Dupa ce se racesc pot fi manevrate mai usor.
Din ingredientele enumerate mai sus au iesit toate aceste fursecuri:



O parte din fursecuri le-am pudrat cu zahar pudra, altele le-am introdus pe jumatate in ciocolata topita, altele le-am stropit cu ciocolata topita si cateva le-am lasat simple (aveau in mijloc o steluta de zahar).


Aratau foarte frumos pe platouri si pareau ca sunt de mai multe feluri.


Musafirilor chiar le-au placut foarte mult, prin urmare fursecurile au disparut repede de pe platouri ♥♥♥



Sigur le mai fac! Poate chiar acum de Paste, daca tot m-a apucat luna aprilie 2018 cu reteta asta pregatita in decembrie 2016 😄

Sursa de inspiratie: Barbat la cratita

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana