miercuri, 22 februarie 2017
Carne cu legume la cuptor
Reteta asta a rezultat din lipsa acuta de timp si lipsa totala de inspiratie pentru a raspunde la intrebarea "ce fac azi de mancare?". Am adunat de prin frigider si din camara cateva ingrediente, le-am taiat cuburi, le-am amestecat si le-am bagat la cuptor. A iesit o mancare delicioasa ♥♥♥ Simplu, bun, satios - ce altceva poti cere?
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 4 dovlecei
- 1 legatura ceapa verde
- 2 tije telina apio
- 2 morcovi
- 1 lingura dulceata de ardei iute (optional; eu am avut si am pus)
- 1 lingurita boia afumata
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita mix de ierburi italiene (amestec de oregano, cimbru, maghiran, busuioc, salvie, pătrunjel, rozmarin)
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 4-5 linguri ulei
Carnea am taiat-o cuburi marisoare, iar legumele le-am taiat tot cuburi.
Intr-un castron incapator am amestecat toate ingredientele bine, iar amestecul rezultat l-am nivelat intr-o tava cu peretii inalti.
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu spre mare (180 grade), pe raftul din mijloc, pentru aproximativ o ora.
Gata!
Pacat ca pozele nu sunt graitoare! Mirosul iti face foame instant, legumele si carnea sunt perfect patrunse, gustul este minunat ♥♥♥
De cand am descoperit alaturarea asta minunata, am refacut reteta foarte des. Legumele si carnea nu au fost tot timpul aceleasi, adica am lucrat mereu cu ce am avut in acel moment (carne de pui, muschiulet, carne de capra, ciuperci, gulie, conopida, ceapa rosie, cartofi, telina radacina, vinete, etc.) , totusi mereu s-a mancat tot 😃
Sa ne fie de bine!
P.S. Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...