joi, 8 decembrie 2016
Prajitura Snickers
Prajitura aceasta am avut-o pe masa de Revelion. Asta inseamna ca asteapta cuminte sa fie publicata pe blog de aproape un an! Junioara este cea care a lucrat cel mai mult la ea, rolul meu fiind minor (bagat tava la cuptor, facut poze, degustat). I-a iesit foarte bine si sunt tare mandra de fata mea cea harnica ♥
Reteta incercata de noi este cea publicata de Laura Sava pe blogul ei: Prajitura Snickers cu ciocolata alba. Pentru ca nu suntem mari fani ai ciocolatei albe, am ales sa o folosim doar in interiorul prajiturii, iar deasupra am pus ciocolata cu lapte.
Ingrediente:
***Blat:
- 6 albusuri
- 200g zahar
- 100g nuca macinata
- 2 linguri cu varf faina
- 5g praf de copt
***Crema:
- 6 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 250g unt 80% grasime
- 200g nuca prajita si taiata marunt
- 2 linguri apa
+ 200g ciocolata alba razuita
***Glazura:
- 200g ciocolata cu lapte
Pentru blat a batut spuma tare albusurile, adaugand treptat zaharul.
Cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare a incorporat in spuma de albusuri nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata a turnat-o intr-o tava dreptunghiulara (22 X35 cm) captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor la foc mediu, pe raftul de sus, pentru aproximativ 20 - 25 minute.
In acest timp junioara a maruntit ciocolata alba.
Cand blatul a fost gata, am scos tava din cuptor si am presarat imediat pe toata suprafata blatului toata ciocolata alba. Din cauza caldurii aceasta se va topi frumos.
Pentru crema am prajit usor nuca (3-4 minute intr-o tigaie antiaderenta, la foc mic) si apoi junioara a taiat-o marunt cu un cutit.
Galbenusurile le-a mixat cu 4 linguri de zahar pana au devenit cremoase. Zaharul ramas l-a caramelizat intr-o craticioara. Peste caramel a turnat apa si apoi a adaugat untul.
Crema trebuie amestecata mereu si focul trebuie pastrat mic!!!
Dupa ce crema a fiert 2 minute, a adaugat crema de galbenusuri si a amestecat bine.
La final a adaugat nuca prajita si taiata marunt. Se mai lasa pe foc doar pana se ingroasa crema, 1-2 minute, avand grija sa amestecam bine si fara pauza.
Crema astfel obtinuta a nivelat-o cu grija peste blatul acoperit cu ciocolata alba si apoi am pus prajitura in camara pentru cateva ore, pentru a-i da timp sa se raceasca bine.
Dupa ce s-a racit, am scos cu grija prajitura din tava pe un platou si am inlaturat hartia de copt.
Am topit la foc mic ciocolata cu lapte si am nivelat-o cu grija pe toata suprafata prajiturii.
Am lasat prajitura in camara peste noapte.
Se feliaza foarte frumos cu un cutit bine ascutit, incalzit in apa fierbinte (lama cutitului se baga pentru cateva secunde in apa fierbinte, apoi se sterge cu un prosop - se procedeaza astfel inainte de fiecare taietura).
Arata foarte bine si a fost delicioasa ♥♥♥ Cu adevarat o prajitura festiva ♥♥♥
Teodora va invita sa incercati si voi si sa va convingeti cat este de usor de facut si cat este de buna.
Multumim papusica pentru desertul minunat! ♥♥♥
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...